20/07/2017to23/07/2017

Kazališna predstava „Shakespeare ljetne noći – varijacije“ u režiji Lenke Udovički održat će se 20., 21. ,22.  i 23. srpnja u Tvrđavi Minor na Malom Brijunu, u sklopu 17. sezone Kazališta Ulysses. Brod iz Fažane polazi u 18:45 sati.


Shakespeare ljetne noći – varijacije ; Ustupio KU

Ovaj autorski projekt Lenke Udovički, Željke Udovičić Pleština, Nigela Osbornea i Rade Šerbedžije teatarski će “prošetati” gledaoca od Shakespearovog doba do danas, oslanjajući se na njegove sonete te odabrane motive kraljevskih kronika, tragedija i mitskih scena ljubavnika. Riječima, pokretom i glazbom vodit će nas kroz dramaturšku strukturu kroz četiri stoljeća, s namjerom da razotkrije Shakespearovu suvremenost, koja glasno progovara o (ne)društvenim okolnostima koje nas zatiču, o izbjeglicama, onima na vlasti i onima koji ih smjenjuju, o pojedincu izgubljenom u u turbulentnim vremenima u potrazi za vlastitim identitetom. Pored toga, ova predstava odabirom tema i motiva pokazuje i zašto je Shakespeare upravo bolno aktualan, moderan i nama blizak.

U predstavi igraju renomirani glumci Milan Pleština, Katarina Bistrovič – Darvaš i Maja Posavec te studenti dvaju Akademija: Glume i medija Akademije primjenjenih umjetnosti Sveučilišta u Rijeci i Muzičke akademije u Zagrebu: Sendi Bakotić, Sara Blažić, Ana Marija Brđanović, Marta Čaržavec, Ivan Čulo, Martin Grđan, Mario Jovev, Jurica Marčec, Tonka Mršić, Gala Nikolić, Anja Sabol, DeniSanković, Vanda Velagić, Nataša Veselinović, Dunja Crnjanski, Mia Dugandžić Marić, Katarina Evetović, Marija Katarina Jukić, Matija Kasaić Drakšić, Lovro Livajić, Branimir Norac, Nikola Rocco i Linda Uran.

[izvor informacije Ulysses Theatre]