Alien: Savez
Alien: Covenant (2017.)
Redatelj: Ridley Scott
Glumci: Michael Fassbender, Katherine Waterston, James Franco
Žanr: SF, triler
Trajanje: 122 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Posada broda Covenant, na putu je prema drugoj strani galaktike, gdje otkrivaju ono za što misle da je nepoznati raj, ali je to zapravo mračan i opasan svijet. Međutim, kada otkriju mračnu tajnu koju skriva nepoznati svijet, morat će isplanirati put za bijeg. U glavnim ulogama ćemo gledati nominiranog za nagradu Oscar®, Michaela Fassbendera, Katherine Waterston, Billyja Crudupa, Dannyja McBridea, Demiána Bichira te mnoge druge. Redatelj filma je neponovljivi Ridley Scott, a scenarij potpisuju Jack Paglen (Transcendence) i Michael Green (Green Lantern). Ridley Scott se vraća svemiru koji je stvorio s novim poglavljem revolucionarne Alien franšize, ‘Alien:Savez’.

Alien: Savez – Movie Site
Alien: Covenant – IMDb

U opasnosti
Unlocked (2017.)
Redatelj: Michael Apted
Glumci: Noomi Rapace, Orlando Bloom, John Malkovich, Michael Douglas, Toni Colette
Žanr: akcija, triler
Trajanje: 98 minuta
Država: Velika Britanija

Sadržaj:
Mjesto radnje je London, a u gradu se sprema teroristički napad biološkim oružjem. CIA agentica koju utjelovljuje Noomi Rapace, zajedničkim snagama s MI5 agentom, kojeg glumi Orlando Bloom, mora pronaći teroriste i spriječiti katastrofu koja slijedi. Osim spomenutog glumačkog dvojca u filmu se pojavljuju i moćna glumačka imena – Michael Douglas, Toni Colette i John Malkovich. Napeti akcijski triler redatelja Michaela Apteda i producenata filmova ‘RED’ i ‘Salt’.

U opasnosti – www.denofgeek.com
Unlocked – IMDb

Svinjari
Svinjari (2015.)
Redatelj: Ivan Livaković
Glumci: Iva Visković, Marin Radman, Iva Mihalić, Ana Maras, Goran Bogdan, Damir Poljičak
Žanr: Mjuzikl, satira, crna komedija
Trajanje: 95 minuta
Država: Hrvatska

Sadržaj:
Sina vlasnika privatne televizije roditelji žele ubaciti u obiteljski business. Na njihovu nesreću potomak nije vješt u proizvodnji smeća… Hoće li ovo biti još jedna priča o nesposobnoj djeci koja su razočarala svoje roditelje iako su odrasli na zlatnoj žlici?! ‘Svinjari’ su satirični antimjuzikl koji obrađuje fenomene medijskog senzacionalizma i konstantnog bombardiranja vijestima, u kojem se i najozbiljnije, najbolnije teme trivijaliziraju. Prikazuje fenomen medijske manipulacije, masovne histerije, žeđi za slavom i kako će ljudi u današnje vrijeme još više nego prije učiniti sve da zadrže svojih 15 minuta eksponiranost.

Svinjari – Facebook
Svinjari – IMDb

Sve, baš sve
Everything, Everything (2017.)
Redatelj: Stella Meghie
Glumci: Amandla Stenberg, Nick Robinson, Anika Noni Rose
Žanr: romantična drama
Trajanje: 96 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Maddy Whittier ima bolest koja je vrlo rijetka i koja joj ne dozvoljava da živi kao i drugi. Naime, ona ne smije napuštati svoju kuću, a kada joj netko dolazi postoji čitava procedura oko ulaska u kuću. Maddy živi s majkom, liječnicom, koja vodi računa o njenom stanju, i medicinskom sestrom Carlom. Maddy je kao mala izgubila oca i brata u nesreći i jedina osoba za koju zna je njezina majka, koja bi sve dala za nju. Kada se u susjednu kuću useli momak Olly Bright sa svojom pomalo čudnom obitelji, Maddyina priča tek počinje. Ona se polako zaljubljuje u Ollyja koji je spreman žrtvovati sve, baš sve, kako bi barem jedan dan živjela izvan svoje sigurne kuće. Studio koji je donio filmove ‘Tu sam pred tobom’ i ‘Ako ostanem’, predstavlja novi film ‘Sve, baš sve’ temeljen na bestseleru autorice Nicole Yoon.

Sve, baš sve – Movie Site
Everything, Everything – IMDb

Nepoznata djevojka
La fille inconnue / The Unknown Girl (2016.)
Redatelj: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
Glumci: Adele Haenel, Jérémie Renier, Fabrizio Rongione
Žanr: drama
Trajanje: 106 minuta
Država: Belgija, Francuska

Sadržaj:
Jedne noći nakon što odluči zatvoriti ordinaciju, mlada doktorica Jenny začuje zvono na vratima no ne otvori ih. Sljedećeg dana policija je izvijesti da je u blizini njene ordinacije nađena mrtva žena. Novi film dvostrukih dobitnika nagrade u Cannesu!

Nepoznata djevojka – Movie Site
La fille inconnue / The Unknown Girl – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaArt kino CroatiaIMDb]