Michael Robotham
Život ili smrt

Originalni naslov: Life or Death
2014.
Prijevod: Damir Biličić
Hrvatsko izdanja: kolovoz 2016.
Format: 150x228mm
412 str.
tvrdi uvez
Cijena: 119,00 kn

Pročitajte prvo poglavlje

Dobitnik prestižne nagrada CWA Gold Dagger (2015.) za najbolji kriminalistički roman.

Zašto bi netko na odsluženju dugotrajne zatvorske kazne pobjegao dan prije puštanja na slobodu?

Audie je jedan posve neobičan zatvorenik, osuđen na 10 godina zatvora zbog pljačke u kojoj je poginulo četvero ljudi, među kojima i dvojica pripadnika njegove bande. Plijen od pet milijuna dolara nikada nije pronađen i svi se žele dočepati Audieja. Cijelo vrijeme njegova boravka u zatvoru, Audieju su prijetili, tukli ga i napadali, kako zatvorenici tako i čuvari, u očajničkoj želji da doznaju njegovu tajnu. Ali on je sve to stoički izdržao i nikome se nije povjerio. Dan prije nego što bi trebao izići na slobodu, Audie misteriozno nestane iz ćelije. I tako kreće luda potraga za njim, ali jedino on sam zna zašto je to učinio – pokušava li se domoći nestalih milijuna, osvetiti se policajcima koji su ga strpali u zatvor ili očajnički nastoji nekoga spasiti?

U liku Audieja Robotham je stvorio neodoljivog antijunaka protiv kojeg su svi, kriminalca koji drži do riječi i vlastitih principa, obavijenog velom tajni i spremnog na to da čitatelja povede u nevjerojatnu potjeru što je jedan od razloga da je njegov samostalni roman ‘Život ili smrt’ (Life or Death, 2014.) dobitnik prestižne nagrada CWA Gold Dagger (2015.) za najbolji kriminalistički roman.

“Roman ‘Život ili smrt’ napeti je triler sa srcem i dušom. Robotham je apsolutni majstor.”
Stephen King

“Obožavam knjige koje piše ovaj tip.”
Lee Child

“Jedan od najboljih zapleta godine, koji se razvija od stranice do stranice, intenzitetom kakve grčke tragedije….”
Dallas Morning News

Michael Robotham (1960.) nagrađivani je australski pisac. Karijeru je započeo kao istraživački novinar, a potom i ghostwriter na biografijama poznatih britanskih političara, pop-zvijezda, pustolova i sl. Najpoznatiji je po psihološkim trilerima koji su originalni spoj psihološke drame, osebujnog protagonista i zadiranja u mračne zakutke čovjekove nutrine, a koji su prevedeni na više od dvadesetak jezika. Dvaput je osvojio nagradu Ned Kelly za najbolji australski krimić, za romane ‘Lost’ (2005.) i ‘Uništenje’ (Shatter, 2008.), a njegov samostalni roman ‘Život ili smrt’ (Life or Death) proglašen je najboljim trilerom godine – nagrada CWA Gold Dagger, 2015.

[izvor informacije Znanje]