Sjajna, duhovita i slojevita predstava u Satiričkom kazalištu Kerempuh koje svojom trećom premijerom u tri mjeseca ove godine pokazuje zamjetnu umjetničku produktivnost.

Tarik Filipović, kao redatelj, glumac i koautor teksta, pokazuje snažnu kazališnu osobnost i atlantsku monodramsku izdržljivost. Sam na ‘svojim leđima’, odnosno glasom i stasom (koji opisuje u jednoj od najduhovitijih dionica), uz ‘šaku’ rekvizita i suzdržane svjetlosne efekte, ‘nosi’ sat i pol bujne, boccacciovske domaće biografije. S autorskim užitkom i uvjerljivom lakoćom kao da priča o sebi, Tarik izražava Ćiru, kao da je te premijerne subotnje večeri (ujedno svojeg rođendana!) postao slavni nogometni trener.


Ćiro ; Ustupio Kerempuh

I oni koji ne vole nogomet (ako ih ima 🙂 ) i oni koji ne poznaju nogometne zvijezde (ako to smiju priznati 🙂 ) ne mogu ostati ravnodušni prema ovom složenom, višedimenzionalnom, višeznačnom, samo naizgled samopohvalnom i samoironičkom autoportretu osobe koja amalgamira tradicisjke i moderne vrijednosti i navijačkom strašću uživa u životu.

Pljesak je povremeno prekidao izvedbu, a na kraju se produžio u glasni i iskreni izraz odobravanja. Doći, pogledati, nasmijati se. I razmisliti o rečenom.

Ada Jukić, ZG 12. ožujka 2017.

Detalji o predstavi:

Naziv predstave: Ćiro
Tekst: Antonio Gabelić & Tarik Filipović
Režija i izvedba: Tarik Filipović
Odabir glazbe: Tarik Filipović
Scenograf: Ivica Mamić
Kostimografkinja: Vedrana Rapić
Oblikovatelj svjetla: Igor Petrovski
www.kazalistekerempuh.hr