Ministarstvo ljubavi
Ministarstvo ljubavi (2016.)
Redatelj: Pavo Marinković
Glumci: Stjepan Perić, Dražen Kuhn, Ecija Ojdanić, Olga Pakalović
Žanr: komedija
Trajanje: 103 minuta
Država: Hrvatska

Ministarstvo ljubavi - Poster ; Ustupila PRiredba
Ministarstvo ljubavi – Poster ; Ustupila PRiredba

Sadržaj:
Država je odlučila stati na kraj udovicama hrvatskih branitelja koje žive u izvanbračnim zajednicama, a primaju mirovine pokojnih muževa. Za hvatanje udovica u prijestupu na teren šalju potpuno pogrešnog čovjeka. Krešo je nezaposleni biolog, posrnulog samopouzdanja i u bračnoj krizi. Film obiluje klasičnim zavrzlamama, neočekivanim obratima i hrpom smijeha, a svoju je premijeru imao na ovogodišnjem Pulskom filmskom festivalu gdje ga je publika ispratila s oduševljenjem. ‘Ministarstvo ljubavi’ je priča inspirirana obiteljskim zakonom, koji udovicama hrvatskih branitelja omogućuje primanje novčanih naknada, ali zabranjuje nove ljubavi.

Ministarstvo ljubavi – Facebook
Ministarstvo ljubavi – IMDb

Srednja škola: Najgore razdoblje mog života
Middle School: The Worst Years of My Life (2016.)
Redatelj: Steve Carr
Glumci: Griffin Gluck, Lauren Graham, Thomas Barbusca
Žanr: komedija
Trajanje: 92 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Priča prati život Rafea Khatchadoriana koji i bez problema u srednjoj školi ima dovoljno problema kod kuće. Srećom, napravio je plan za najbolju godinu u povijesti. Sa svojim najboljim prijateljem Leonardom, Rafe će pokušati prekršiti baš svako pravilo ponašanja u njihovoj školi. Teen komedija temeljena je na bestseleru Jamesa Pattersona.

Srednja škola: Najgore razdoblje mog života – Movie Site
Middle School: The Worst Years of My Life – IMDb

Doktor Strange
Doctor Strange (2016.)
Redatelj: Scott Derrickson
Glumci: Rachel McAdams, Benedict Cumberbatch, Scott Adkins
Žanr: SF, Akcija
Trajanje: 115 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
z Marvela dolazi ‘Doktor Strange’, priča o neurokirurgu svjetskog glasa dr. Stephenu Strangeu, čiji se život promijeni zauvijek nakon užasne prometne nesreće u kojoj mu ruke završe smrskane i neupotrebljive. Medicina mu ne može pomoći i prisiljen je tražiti izlječenje i nadu na neobičnom mjestu, tajanstvenoj enklavi Kamar-Taj. Ubrzo shvaća da ona nije samo iscjeliteljski centar već i prva crta u borbi između neviđenih sila tame koje su odlučne uništiti naš svijet. Strange je ubrzo, naoružan novostečenim čarobnim moćima, prisiljen izabrati hoće li se vratiti svojem životu u kojem ima bogatstvo i visok društveni status, ili će napustiti sve to i braniti svijet kao najmoćniji postojeći čarobnjak. Pridružite se Strangeu u njegovom opasnom, zagonetnom i čudesnom putovanju kada Marvelov Doktor Strange počne igrati u kinima, od 03.studenog.

Doktor Strange – Movie Site
Doctor Strange – IMDb

Trolovi SINK
Trolls (2016.)
Film nije sniman u IMAX formatu
Redatelj: Mike Mitchell, Walt Dohrn
Glumci: Saša Lozar, Renata Sabljak
Žanr: avantura, komedija, obiteljski
Trajanje: 92 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
Lutke trolova postale su hit u šezdestima, a osmislio ih je danski ribar Thomas Dam. Kultna igračka nastala u 1960-im godinama koja je bila omiljena mnogim generacijama nakon toga, sad stiže na velika platna. Dva glavna lika u filmu, optimistična Poppy i njezine suprotnost Branch morat će se suočiti s velikim izazovima koji će ih odvesti u šarenu avanturu o kakvoj su mogli samo sanjati. Autori filmova ‘Shrek’, ‘Madagaskar’ i ‘Kung Fu Panda’ donose novi, pametni, zabavni, animirani film ‘Trolovi’ s odličnom glazbom za koju je zaslužan Justin Timberlake.

Trolovi – Movie Site
Trolls – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaYouTube IMDb]