12/10/2016

U srijedu, 12. listopada u 20 sati, održat će se svečana 50. izvedba predstave „Političko vjenčanje“ Fadila Hadžića u režiji Borne Baletića.

Političko vjenčanje ; Foto SKK
Političko vjenčanje ; Foto SKK

Riječ je o komediji  koja u prvi plan postavlja priču o mladom paru koji se želi vjenčati i započeti zajednički život. Preduvjet za to jest pristanak njihovih roditelja. Dogovara se večera i kreće potpuno razotkrivanje. Kroz susret i sukob te dvije obitelji dijametralno suprotnih svjetonazora gradi se zaplet ove punokrvne komedija karaktera koja ismijava svako atrofično mjesto naših brakova, obitelji i društveno-političke zajednice. Pišući neumorno do kraja života, Fadil je Hadžić sve te mijene na takozvanoj društveno-političkoj i kulturnoj našoj sceni izravno ili posredno, ali uvijek kritički i s mjerom komentirao u svojim komedijama, filmovima i satiričkim feljtonima, a Satiričko kazalište Kerempuh to nastavlja činiti. U ovom urnebesnom komadu nalazimo neke takozvane ozbiljne ljude u vrlo neozbiljnoj situaciji. Takve su komedije svevremenske i njihova je takozvana političnost relativna. Radi se o smiješnim situacijama u kojima prepoznajemo smiješne i glupe ljude oko sebe danas i ovdje.

Redatelj “Političkog vjenčanja” je Borna Baletić, dramaturginja Dora Delbianco, kostimografkinja Irena Sušac, scenografkinja Tanja Lacko, a izbog glazbe potpisuje Borna Baletić. U predstavi igraju Filip Detelić, Mia Anočić – Valentić, Ozren Grabarić, Nina Erak – Svrtan, Željko Königsknecht i Elizabeta Kukić.

[izvor informacije Kazalište Kerempuh]