Novi KDS naslovi u prosincu

Biblioteka „Knjiga dostupna svima“ u prosincu donosi nove romane njemačke autorice Elisabeth Herrmann i legendarnog Lee Childa, nastavak romana ‘Ako ostanem’, te novi roman iz pera Laure Kinsale ‘Satovi iz francuskoga’

Uz dugoočekivani nastavak romana ‘Ako ostanem’ autorice Gayle Forman, te odlične trilere ‘Svjedok pokojnih’ Elisabeth Herrmann i ‘Osobna stvar’ Lee Childa, Znanje u prosincu donosi prekrasnu romantičnu ljubavnu priču ‘Satovi iz francuskoga’ Laure Kinsale i božićnu ljubavnu priču ‘Na božićno jutro’ Lise Kleypas.

Duboka srednjoškolska ljubav Mije, mlade čelistice, i Adama, rock-glazbenika, kojoj su čitatelji svjedočili u knjizi ‘Ako ostanem’, završila je nakon tragične prometne nesreće koju je Mia jedva preživjela i u kojoj je izgubila roditelje i mlađeg brata. Nova knjiga ‘Kamo je otišla’ prati njihove životne putove nakon kobnog rastanka. Kao i u prethodnoj knjizi autorica Gayle Forman sjajno opisuje emotivna stanja svojih likova. Ako je prva knjiga Mijina, druga je Adamova. Njegova tuga, nesnalažljivost i razočaranja u životu bez Mije, a zatim sreća i nada nakon ponovnog susreta zaokupit će pažnju i srce svakog čitatelja.

Naslovnica knjige 'Kamo je otišla'
Naslovnica knjige ‘Kamo je otišla’

Tragovi okrutno polagane smrti, lokve krvi velike kao jezero, ruke koje očajnički traže uporište. Judith Kepler nastupa nakon što odu kriminalisti i mjesta zločina ponovno pretvara u prostorije pogodne za život. Ona je cleaner, čistač mjesta zločina, no u stanu okrutno ubijene žene konačno se susreće s vlastitom prošlošću. Roman ‘Svjedok pokojnih’ priča je o moći, obmani i laži iz pera omiljene i nagrađivane njemačke autorice Elisabeth Herrmann, koja će čitatelja držati u neizrecivoj napetosti. 2012. godine osvojio je prestižnu njemačku nagradu za kriminalistički roman godine (Deutscher Krimi Preis), te je prema njemu snimljen istoimeni film (2013). U izdanju Znanja objavljen je i njezin bestseler ‘Selo prokletih’.

Jack Reacher vraća se u najnovijem trileru prepunom akcije. Možete otići iz vojske, ali vojska neće otići iz vas. Ne zauvijek. Ne u potpunosti. Riječi su to Jacka Reachera. I zaista, umirovljenog vojnog policajca opet su pozvali u službu. U novom romanu ‘Osobna stvar’, on radi za Ministarstvo vanjskih poslova i CIA-u. Jack Reacher jedan je najoriginalnijih i najzanimljivijih junaka popularne književnosti. Lee Child majstorski oživotvoruje njegove pustolovine, beskrajnim iznenađenjima i nepopustljivom napetošću.

Iz pera talentirane i višestruko nagrađivane američke spisateljice Laure Kinsale, Znanje u prosincu donosi romantičnu ljubavnu priču ‘Satovi iz francuskoga’. Engleska, predviktorijansko doba – Trevelyan i Callie zaljubljeni su tinejdžeri, skloni vragolijama, sve dok ih jednog sudbonosnog dana njezin otac ne razdvoji. Devet dugih i usamljenih godina poslije ponovno se susreću… Romani Laure Kinsale osebujni su i romantični, prožeti bujnom imaginacijom i suptilnom erotikom, a njihovu kvalitetu prepoznala je milijunska čitateljska publika. Nakon ‘Cvijeća u oluji’ i ‘Princa Ponoći’, ‘Satovi iz francuskoga’ autoričin je treći roman u izdanju Znanja.

U suizdavaštvu s Mozaikom, Znanje u prosinačkom kolu biblioteke Knjiga dostupna svima donosi džepno izdanje romana ‘Na božićno jutro’ autorice Lise Kleypas.

Novih pet naslova svojoj su širokoj čitateljskoj publici već od 29,90 kuna dostupni u svim Tisak media multimedijalnim knjižarama, Konzum super prodavaonicama, Kozmu te na kioscima Tiska.

Više o naslovima:

Kamo je otišla. (Where She Went, 2011). Gayle Forman američka je spisateljica i novinarka (1970. Los Angeles). Objavljivala je svoje članke u brojnim časopisima, poput Cosmopolitana, Seventeena, The Nation i Elle. Dosada je napisala osam knjiga i primila nekoliko nagrada, a prema njezinom prvom romanu ‘Ako ostanem’ snimljen je istoimeni film.
Mia odlazi u New York na glazbenu akademiju, a Adam – razdiran pitanjima i uzrocima Mijina odustajanja od njihove veze – najprije gotovo da to i ne može preživjeti. No glazba je ipak u njemu, pa on, nakon duže stanke, sklada deset novih pjesama i izvodi ih sa svojim bendom Shooting Star. Album Collateral Damage otvara im vrata svih velikih pozornica širom svijeta i donosi svjetsku slavu. Adam se međutim teško nosi s velikom popularnošću i s ispraznosti takvog života. Duboko u sebi nosi sjećanja na Miju, neprežaljenu ljubav svog života. Jedne večeri u New Yorku, uoči velike europske turneje, Adam slučajno ulazi u dvoranu Carnegie Hall – na koncertu svira istaknuta mlada čelistica Mia Hall. Susret je neizbježan… Cijelu noć Mia i Adam provode na ulicama New Yorka . Ponovno se zbliže i ljubav će riješiti sve njihove nedoumice.
Prijevod: Nenad Patrun
ISBN: 978-953-343-276-2
Cijena: 29,90 kn

Svjedok pokojnih (Zeugin der Toten, 2011.). Elisabeth Herrmann (1959.), omiljena i nagrađivana njemačka spisateljica trilera. Prije nego što se afirmirala romanom ‘Das Kindermädchen’ (Dadilja), radila je kao televizijska novinarka na Radiju Berlin-Brandenburg. Po njezinim se krimićima snimaju filmovi poput uspješne ekranizacije ciklusa romana o berlinskom odvjetniku Joachimu Vernauu. Za roman ‘Svjedok pokojnih’ dobila je 2012. prestižnu njemačku nagradu za kriminalistički roman godine (Deutscher Krimi Preis), te je prema njemu snimljen istoimeni film (2013). U izdanju Znanja objavljen je i njezin bestseler ‘Selo prokletih’.
Tragovi okrutno polagane smrti, lokve krvi velike kao jezero, ruke koje očajnički traže uporište. Judith Kepler mnogo je toga vidjela. Ona nastupa nakon što odu kriminalisti i mjesta zločina ponovno pretvara u prostorije pogodne za život. Ona je cleaner, čistač mjesta zločina. U stanu okrutno ubijene žene Judith se susreće s vlastitom prošlošću. Ubijena žena znala je za Judithinu tajnu. Judith je kao dijete pod misterioznim okolnostima smještena u dom. Podrijetlo joj je nepoznato. Iz prikrajka uvijek je prati služba državne sigurnosti. Kada Judith počne postavljati pitanja, na sebe privuče pozornost moćnih neprijatelja…
Prijevod: Dalibor Joler
ISBN: 978-953-343-290-8
Cijena: 29,90 kn

Osobna stvar (Personal, 2014.). Lee Child vodeći je svjetski pisac trilera. Do sada je napisao devetnaest romana o Jacku Reacheru od kojih je većina zauzela prvo mjesto na ljestvici New York Timesa. Za sve romane kupljena su ekskluzivna prava za snimanje filma, a prvi film Jack Reacher snimljen je po romanu ‘Jedan hitac’. Romani iz serije o Reacheru izdani su u gotovo stotinu zemalja. Lee Child rođen je u Engleskoj gdje je nekoć radio kao televizijski redatelj. Danas živi i radi u New Yorku.
Jack Reacher vraća se u najnovijem trileru prepunom akcije. Možete otići iz vojske, ali vojska neće otići iz vas. Ne zauvijek. Ne u potpunosti. Riječi su to Jacka Reachera. I zaista, umirovljenog vojnog policajca opet su pozvali u službu. Ovaj put radi za Ministarstvo vanjskih poslova i CIA-u.
Netko je pucao na predsjednika Francuske u Parizu. Metak je bio američki. Udaljenost između strijelca i mete bila je velika. Koliko snajperista na svijetu može precizno pucati s 1200 metara? Ne mnogo. John Kott, odmetnuti američki snajperist, jedan je od njih. Izašao je iz zatvora nakon petnaest godina, a zatim mu se izgubio trag. Vjerojatno mu je meta sastanak na vrhu G8, s dovoljno svjetskih vođa da privuku svakog atentatora. Ako netko može zaustaviti Kotta, to je čovjek koji ga je već jednom pobijedio: Reacher. Iako bi radije radio sam, Reacheru se pridružuje Casey Nice, analitičarka početnica, ovisna o tabletama za smirenje. No čeka ih težak put, pun okrutnih mafijaša, opasnih situacija i izdaja, a ako ih zarobe pomoć neće stići.
Prijevod: Neven Dužanec
ISBN: 978-953-343-285-4
Cijena: 29,00 kn

Satovi iz francuskoga (Lessons in French, 2010.). Laura Kinsale talentirana je i višestruko je nagrađivana američka spisateljica. Njezini ljubavni romani osebujni su i romantični, prožeti bujnom imaginacijom i suptilnom erotikom, a njihovu kvalitetu prepoznala je milijunska čitateljska publika. Za roman Princ ‘Ponoći’ dobila je prestižnu Rita nagradu u kategoriji najboljeg romana (1991), a za roman ‘Shadowheart’ istu nagradu u kategoriji najboljeg povijesnog ljubavnog romana (2005). Nakon ‘Cvijeća u oluji’ i ‘Princa Ponoći’, ‘Satovi iz francuskoga’ njezin je treći roman u izdanju Znanja.
Engleska, predviktorijansko doba. Trevelyan i Callie zaljubljeni su tinejdžeri, oboje skloni vragolijama, sve dok ih jednog sudbonosnog dana njezin otac ne zatekne zagrljene u spremištu za kočije. U napadu bijesa on otjera osramoćenog Trevelyana. Devet dugih i usamljenih godina poslije Trevelyan se vraća iz svojih francuskih pustolovnina. Callie otkriva da joj zbog njega srce još uvijek treperi i da joj unosi uzbuđenje u život, ali on joj ne može dati ono što želi više od svega, a to je sebe samoga. Za Trevelyana Callie je iskra svjetla u svijetu mraka i prevare. Ovaj put neće dopustiti da ih sudbina ponovno razdvoji, nego će je povesti u jednu posebnu avanturu, samo za njih dvoje…
Prijevod: Mirjana Valent
ISBN: 978-953-343-287-8
Cijena: 29,90 kn

Na božićno jutro (A Wallflower Christmas, 2008.). Lisa Kleypas autorica je brojnih povijesnih ljubavnih romana, prevedenih na brojne jezike. Na hrvatskom jeziku dosad su joj objavljeni romani ‘Jedne strasne zime’, ‘Proljetni skandal’, ‘Tajne ljetne noći’, ‘Dogodilo se jedne jeseni’, ‘Na božićno jutro’ te romani suvremene tematike ‘Slatkorječivi neznanac’, ‘Vrag plavih očiju’ i ‘Sponzor’.
Rafe Bowman upravo je stigao iz Amerike kako bi se upoznao s Natalie, vrlo uglađenom i lijepom kćeri ledi i lorda Blandforda. Njegova klasična ljepota i isklesano tijelo nesumnjivo bi se dojmili te dvorske dame da nije njegovih šokantnih američkih navika i lošega glasa koji ga prati. Rafe shvati da će, prije negoli joj uopće počne udvarati, prvo morati naučiti pravila londonskog društva. Osvajanje nevjeste pokazat će se zamršenijim negoli je Rafe Bowman očekivao, pogotovo zato što je obično navikao dobiti što god zaželi. Međutim, čarolija Božica katkad djeluje posve neočekivano pa može i cinika pretvoriti u romantika te razbuktati strast čak i u najplahijim srcima. A kad se četiri prijateljice okušaju u spajanju osamljenih srdaca, nitko ne zna kako će to završiti…
Cijena: 29,90 kn

[izvor informacije Znanje]