U četvrtak, 02. travnja u kinu Tuškanac očekuje vas premijera dokumentarne komedije u režiji Nevena Hitreca – „Riba ribi grize rep“!

Riba ribi grize rep, najnovije dokumentarno ostvarenje Nevena Hitreca simpatična je priča o dva ribička društva – u Brdovcu i Zaprešiću, te njihovim zavrzlamama s koncesijama, prevratničkim skupštinama, kupnji glasova i svemu ostalo, što spada u “ribarsko prigovaranje”. Zagrebačka publika imala ga je prilike po prvi puta vidjeti na nedavno održanom Zagreb Dox-u, no u četvrtak, 02. travnja u 20 sati na „tuškanačkoj“ premijerimoći će ga pogledati ne samo u društvu ekipe filma, već i samih protagonista – živopisnih ribiča. Zanimljiva večer tako je zagarantirana – nakon projekcije okupljene očekuje i prigodni koktel, ali i razgovor s ekipom i protagonistima koji će voditi Ivan Ramljak.

Riba ribi grize rep ; Ustupio HFS
Riba ribi grize rep ; Ustupio HFS

„Hitrecov kratkiš varljivo je jednostavan film, pogotovo u samom prološkom odmotavanju. … No, kako vrijeme odmiče, tako ljubaznost i obzir ribiča naspram uključene kamere ustupaju mjesto starim neprijateljstvima i ideološkim razilaženjima, a Riba ribi grize rep doživljava transformaciju iz home video zajebancije u prvorazrednu filmsku alegoriju razjedinjenog i cendravog hrvatskog društva. Pametan Hitrecov film koji pogađa u srž problema.“
(Dokumentarni Net, Recenzije i ocjene)

[izvor informacije www.hfs.hr]