U sklopu ciklusa Kazalište bez granica Satiričkog kazališta Kerempuh koji podrazumijeva međunarodnu suradnju unutar uže i šire regije s istaknutim kazališnim kućama, 27. ožujka 2015. u 20 sati gostuje Mestno gledališče ljubljansko s jednom od njihovih najboljih komedija, autorice Jere Ivanc, Prevare (slo. Prevare), koja je slovensku premijeru imala u travnju prošle godine.

Prevare ; Ustupio Kerempuh
Prevare ; Ustupio Kerempuh

Tekst je nastao prema motivima jedne od najzanimljivijih renesansnih komedija Gl’ingannati anonimnog autora. Riječ je o intimnoj, ali glazbeno i scenski raskošnoj predstavi koja razigrava obrasce commedie dell’arte te ih nadograđuje unutar zapleta koji se uvelike oslanja na jednu od temeljnih komedija klasične dramaturgije, na Plautove  Blizance. Predstavu je režirao priznati slovenski redatelj Jaka Ivanc koji uz Milana Prenca potpisuje scenografiju. Uz Jeru Ivanc dramaturški suradnik je Gašper Tič, kostimograf Leo Kulaš, autor glazbe Davor Herceg, koreograf Domen Valić, a oblikovatelj svjetla Boštjan Kos.

U predstavi igraju poznati slovenski glumci Gašper Tič, Viktorija Bencik Emeršič, Jurij Drevenšek k. g., Uroš Smolej, Nika Rozman k. g., Domen Valič, Jan Sever. Ovaj je hit potpuno osvojio domaću publiku, a naišao je i na izvrsne reakcije stručne kazališne kritike. Predstava će biti prevođena.

[izvor informacije Kazalište Kerempuh]