Joseph Kanon
Zvjezdana prašina

Originalni naslov: Stardust
2009
ISBN: 978-953-316-424-3
Prijevod: Sandra Nikoletić
Ilustracija: Jelena Radmanović
Godina: rujan 2014.
Naklada: 1000
Dimenzije: 155×240 mm
Stranica: 458
Uvez: tvrdi
Jezik originala: engleski
cijena 169,00 kn

Pročitajte prvo poglavlje!

Naslovnica romana 'Zvjezdana prašina'
Naslovnica romana ‘Zvjezdana prašina’

Ben Collier je 1945. godine stigao u Hollywood iz ratom razorene Europe, odmah po dolasku saznavši da mu je brat preminuo pod nerazjašnjenim okolnostima. Zašto bi sretno oženjen čovjek s prekrasnom suprugom, uspješnom karijerom u filmskoj industriji i herojskom prošlošću odlučio ubiti se?

Kako bi to saznao, Ben će ući u mračan svijet koji se skriva ispod sjajne prašine zvjezdanog show businessa, gdje se politika i tvornica snova sudaraju, a lov na komunističke vještice čini najveće filmske zvijezde lako uhvatljivima. Čak i ovdje, gdje se uništenje Europe ne čini stvarnijim od kulisa filmskog seta, rat baca svoje dugačke i opasne sjene. Kada Ben sazna uznemirujuće činjenice o vlastitoj obiteljskoj prošlosti i upusti se u zabranjenu vezu, naći će se zapleten u mreži prevara koja će cijeli njegov moralni sustav potresti do srži.

Joseph Kanon, koji je radio kao urednik u izdavačkoj kući dok ga njegovi romani Los Alamos i Dobri Nijemac nisu katapultirali u rijetko naseljenu orbitu vrsnih pisaca povijesno-špijunskih trilera, specijalizirao se za razdoblje Drugog svjetskog rata. Njegov novi roman vjerno slijedi povijesnu liniju svojih prethodnika; s neponovljivom atmosferom u maniri najboljih noir romana, Zvjezdana prašina stapa povijesne činjenice s fikcijom u vrhunski triler koji evocira zlatno doba Hollywooda i nastajanje tamne strane američkog političkog života.

Algoritam vam predstavlja Zvjezdanu prašinu u izvrsnom prijevodu Sandre Nikoletić s naslovnicom koju je osmislila i dizajnirala Jelena Radmanović.

[izvor informacije Algoritam]