Jo Nesbø
Snjegović

Originalni naslov: Snømannen
2007
Prijevod: Iva Ušmulić Gretić
Broj stranica: 412
Jezik: Hrvatski
Godina izdanja: 2014
Uvez: Meki
ISBN 978-953-7213-16-19
Mjere proizvoda: 150×228 mm
Izdavač: Fokus

Naslovnica knjige 'Snjegović'
Naslovnica knjige ‘Snjegović’

S briljantno ostvarenim likovima i jezovitom napetošću, ovaj međunarodni bestseler autora Joa Nesbøa predstavlja njegov najveći i najstrašniji slučaj – slučaj koji će testirati detektiva Holea do samih granica njegova zdravog razuma. Jedne noći, nakon što je pao prvi ovogodišnji snijeg, dječak po imenu Jonas se budi i otkriva da je njegova majka nestala. Od nje je ostao samo jedan trag: ružičasti šal, koji joj je poklonio za Božić, sada nosi snjegović koji se neobjašnjivo pojavio u njihovom dvorištu ranije tog dana.

Inspektor Harry Hole sumnja u vezu između nestale žene i sumnjivog pisma koje je primio. Slučaj se produbljuje kada se pojavi obrazac: tijekom proteklog desetljeća, nestalo je jedanaest žena – sve na dan prvog snijega. No, to je ubojica koji stvara svoja vlastita pravila… i on će izmijeniti vlastite obrasce samo da bi igra bila zanimljiva, sve više uvlačeći Harryja u svoju mrežu.

‘Snjegović’ je knjiga nedokučiva kao snijeg, briljantan i apstraktan kao Beethovenovi kasni kvarteti i vrlo emocioalno i jedinstveno književno iskustvo. Ona postoji na prepoznatljivoj ravnini propulzivne energije pojačane dozom ironije koja oblikuje sve vrste mašte, uključujući i moju vlastitu. ”
James Ellroy

„Svakih nekoliko godina na književnoj sceni se pojavi prava zvijezda. Nesbo je budućnost krimića.“
Sunday Times

[izvor informacije Fokus]