IMPULSE FESTIVAL
predstavlja
MARRIAGES (SAD) kao podrška WOVENHANDU

Kao predgrupa našem iščekivanom headlineru, gothic – country bendu Wovenhand nastupit će američka post-rock trojka Marriages.

Bend je nastao 2012. godine u L.A.-u od bivših članova utjecajnih Red Sparrowsa — Emme Ruth Rundle (vokal i gitara), Grega Burnsa na basu i klavijauri i Andrewa Clinca na bubnjevima, koji su otkrivši Emmin vokal promijenili inicijalnu oznaku instrumentalnog benda i izdali prvi EP Kitsune i tako učinili sjajan i sasvim logičan korak u potpuni mrak najboljih momenata 80ih i 90ih — u maglovite kulise Echo & the Bunnymena, The Curea i  Cocteau Twinsa.

Marriages ; Ustupio IF
Marriages ; Ustupio IF

Rundle is a magician, an acrobat; she’s the thing you’re watching, the thing that’s taking your breath away. Her guitars can be anywhere or everywhere, doing anything or everything: an ambient hue or a melody line or a frantic lead or a monster riff; drifting or melting or clawing or crushing. And her voice is even more extraordinary, even more expressive: a wild Olympian spirit howling big, ancient melodies, expressing big, ancient emotions. You just gotta hear it. (Stereogum, 2015.)

Marriages će na Impulseu promovirati svoj novi album Salome koji će tek izdati u ljeto nakon festivala na etiketi Sargent House. Nastupit će u OKC-u Palach u petak, 24.04. s početkom u 22 sata.

Cijena ulaznica za Wovenhand i Marriages u pretprodaji iznosi 100,00 kn, a na dan koncerta iznosit će 125 kuna. Mogu se nabaviti u sklopu Entrio.hr-a, dok se hard copy ulaznice za koncert mogu još uvijek kupiti Music shopu Dallas (Splitska 2a).

Pratite nas na Facebooku.

OSVRT NA TIMA BUCKLEYJA

40 godina nakon smrti Tima Buckleya (1947. – 1975.), glazbenika, kantutora, vokala i ikone 60-ih godina 20. stoljeća, na čiji su osebujan i uvijek mijenjajući stil snažno utjecali folk, progressive jazz i psihodelični rock, Impulse festival nudi svoj drugi osvrt. O njegovom liku i djelu govorit će Ronald Rajković i Miodrag Vučinić i publici ponuditi dva različita viđenja Buckleyja uz niz slobodnih asocijacija,  interpretacija i promišljanja evociranih uz ploče i kuriozitete njegova sada već kultnog opusa.

Buckley je u devet godina eklektičnog stvaranja i muziciranja izdao čak devet albuma te imao tri zvjezdana trenutka: Happy sad, Lorca i Starsailor. Vječno radeći nešto novo i prebirući po utjecajima i stilovima, uspio je prilično rano biti prepoznat i obrađivan od kolega glazbenika (Blood, Sweat & Tears i Fairport Convention), a poslije smrti i nanovo biti otkrivan (This Mortal Coil).

Kroz pet njegovih razvojnih faza od baroknog folka, psihodelije, jazza, preko soula do funka provest će vas u OKC-u Palach spomenuti dvojac, u nedjelju 26.4. s početkom u 18 sati. Podsjetimo, osvrt je format koji se nastavlja na prošlogodišnji glazbeni osvrt na  Nicka Drakea. Ulaz  je slobodan.

Impulse festival  organiziraju  Distune Promotion i Studentski kulturni centar Sveučilišta u Rijeci.

[izvor informacije Studentski kulturni centar Rijeka]