Hrvatsko-talijanska veza
Kvartet Porin na drugom koncertu sezone ugošćuje Vittoriju Palumbo i slikara Josipa Zankija

Neodoljivi miks vrhunske klasične glazbe i slikarstva, u četiri nastavka, u svojoj 9. koncertnoj sezoni spaja afirmirani i višestruko nagrađivani, gudački kvartet Porin, koji čine tri dame – Tamara Petir na violini, Lucija Brnadić na violi i Neva Begović na violončelu te jedan mušketir – Ivan Novinc, također na violini.

Kvartet Porin ; Ustupila IC
Kvartet Porin ; Ustupila IC

Kvartet Porin aktivno djeluje već 16 godina, tijekom kojih se isprofilirao kao jedan od najznačajnijih hrvatskih komornih sastava, a uspjehe žanje i diljem Lijepe naše, ali još i više po svijetu – Njemačkoj, Austriji, Sloveniji, Italiji, BiH, Argentini i Kanadi. Također, pedigre osvojenih nagrada je sve veći i veći, a njegova je kruna priznanje Hrvatskog društva glazbenih umjetnika – diploma ”Milka Trnina” – i to za ciklus koncerata održanih 2007./2008.

Drugi koncert ove sezone zakazan je za 18. veljače u 20 sati u Maloj dvorani Vatroslava lisinskog, nastupa talijanska oboistica Vittoria Palumbo, a posjetitelje očekuje istinski glazbeni doživljaj jer su na glazbenom meniju uvijek rado slušani ‘komadi’ za gudački kvartet Igora Stravinskog,  gudački kvartet br. 2 Bele Bartoka, gudački kvartet br. 2 Nikše Njirića, te kao šećer na kraju za glazbenu divu na oboi – koncert za obou i gudače u g-molu Johanna Sebastiana Bacha. Scensku kulisu podastrijet će izložba zadarskog akademskog slikara Josipa Zankija, osebujnog i ekstravagantnog multimedijalnog eksperimentatora.

Ulaznice za ovaj s nestrpljenjem očekivan koncert u sinergiji s izložbom se mogu kupiti na blagajni Vatroslava Lisinskog svaki dan od 9 do 20 sati, kao i na dan koncerta dva sata prije, a za učenike, studente i umirovljenike su spremni lijepi popusti od 25 posto.

PROGRAM
2. koncert u ciklusu
18. veljače 2015.
Nikša Njirić: Gudački kvartet br.2
Johann Sebastian Bach: Koncert za obou i gudače u d-molu BWV 1059
gost: Vittoria Palumbo, oboa
Igor Stravinski: Tri komada za gudački kvartet
Bela Bartok: Gudački kvartet br.2, op.17

KONCERT PRATI IZLOŽBA AKADEMSKOG SLIKARA JOSIPA ZANKIJA

[izvor informacije IC]