20. Filmska revija mladeži, nacionalna revija te 8. Four River Film Festival, međunarodni festival posvećen srednjoškolskom filmu, ove se godine održavaju od 23. do 27. lipnja u Karlovcu u organizaciji Hrvatskog filmskog saveza i Kinokluba Karlovac.

Filmske revije mladeži ; Ustupio HFS
Filmske revije mladeži ; Ustupio HFS

Hit destinacije za srednjoškolski film!
Mladi filmaši još jednom pomiču granice zabave, na test stavljaju umjetničke sposobnosti i izoštravaju sva svoja čula i to na jednoj od najljepših kino dvorana na svijetu – na obalama četiri karlovačke rijeke, svaku večer na drugoj destinaciji. Prošle smo godine imali 365 prijava iz čak 36 zemalja svijeta, 4000 gledatelja i 150 međunarodnih gostiju. Ove brojke govore da su Revija i Festival postali pravi hit među srednjoškolskim filmašima.

Rok za prijavu na Reviju je 01. ožujak, a prijave se vrše online na stranici www.hfs.hr

Cilj je da Karlovac uistinu živi film!
Filmska revija mladeži je centralno mjesto hrvatskog srednjoškolskog filmskog stvaralaštva. 12 godina je mijenjala boravište, a od 2007. godine upisala je svoje prebivalište u Karlovcu. 2008. godine, u sklopu Revije, organizira se i Four River Film Festival, međunarodna inačica, odnosno festival namijenjen srednjoškolskom filmu. Osim kvalitetnog glavnog programa Reviju čini i više nego bogat popratni program na različitim lokacijama – radionice, okrugli stolovi, izleti te nastupi muzičkih bendova. Cilj je da Karlovac uistinu živi film, u svakom smislu te riječi.

[izvor informacije www.hfs.hr]