Kingsman: Tajna služba
Kingsman: Secret service (2014.)
Redatelj: Matthew Vaughin
Glumci: Colin Firth, Samuel L. Jackson, Taron Egerton
Žanr: akcija, avantura, komedija
Trajanje: 129 minuta
Država: Engleska

Kingsman: Tajna služba - Poster ; Ustupio Blitz
Kingsman: Tajna služba – Poster ; Ustupio Blitz

Sadržaj:
Izabrani mladići i djevojke postaju vitezovi novoga doba, a njihovo djelovanje unutar tajne službe Kingsman odvija se u maksimalnoj diskreciji. No, da bi došli do ove laskave titule, potencijalni agenti moraju proći ne samo specijalnu obuku, nego i usvojiti cijeli niz manira pripadnika visokog društva, promijeniti svoj izgled, način odijevanja i govor, što će im pasti puno teže od zadataka kojima će se baviti kao profesionalci. Colin Firth, Samuel L. Jackson, Mark Strong, Michael Caine i Taron Egerton udružili su glumačke snage u špijunskoj akcijskoj pustolovini Kingsman: Tajna služba, novom, dugo najavljivanom te, kao i uvijek, sasvim originalnom projektu Matthewa Vaughna snimljenom prema poznatom stripu o britanskom agentu veteranu koji unovačuje mlade snage u sasvim posebnu jedinicu.

Kingsman: Tajna služba – Movie Site
Kingsman: Secret service – IMDB

Divlje priče
Relatos salvajes (2014.)
Redatelj: Damián Szifrón
Glumci: Ricardo Darín, Oscar Martínez, Leonardo Sbaraglia
Žanr: komedija, drama, triler
Trajanje: 122 minuta
Država: Argentina, Španjolska

Sadržaj:
Priča o ljubavnoj obmani, povratku u prošlost, tragediji, pa čak i nasilju sadržanom u svakodnevnom detalju. Sve to čini se vodi u propast, u neodoljivi užitak gubljenja kontrole. ‘Divlje priče’ su argentinska crna omnibus komedija koju je napisao i režirao Damian Szifron a koproducirali ga slavna braća Agustín Almodóvar i Pedro Almodóvar. Glazbu za film napisao je skladatelj Gustavo Santaolalla. Film je nominiran za Oscara u kategoriji najboljeg stranog filma.

Divlje priče – Movie Site
Relatos salvajes – IMDb

Pedeset nijansi sive
Fifty Shades of Grey (2015.)
Redatelj: Sam Taylor-Johnson
Glumci: Jamie Dornan, Dakota Johnson, Rita Ora
Žanr: drama, ljubavni
Trajanje: 125 minuta
Država: SAD

Sadržaj:
On je lijep, šarmantan, bogat i… neobično maštovit. Ovog savršenog muškarca vojska okorjelih obožavateljica do sada je mogla samo sanjati, no napokon je stigao i trenutak kada će gospodina Greya moći gledati na velikom platnu. Film Pedeset nijansi sive ekranizacija je istoimenog svjetskog bestsellera E. L. James koji je srušio sve rekorde i postao kulturološki fenomen gdjegod je objavljen. ‘Pedeset nijansi sive’ je napeto iščekivana adaptacija bestsellera koji je postao globalni svjetski fenomen. Od kada je objavljena, trilogija Pedeset nijansi sive prevedena je na 52 jezika i prodana u više od 100 milijuna primjeraka što ju čini jednom od najprodavanijih i najbrže prodavanih serijala knjiga u povijesti.

Pedeset nijansi sive – Movie Site
Fifty Shades of Grey – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexxKino EuropaYouTubeIMDb]