FILM O MILTONU GLASERU ‘TO INFORM & DELIGHT’ U KIC-U

U sklopu projekta-izložbe Milton Glaser: Crtanje je promišljanje/Drawing is thinking koja je postavljena u Izložbenom salonu Izidor Kršnjavi od 27.siječnja do 6. veljače, održava se i projekcija dokumentarnog filma ‘Milton Glaser: To Inform and Delight’ (2008),  redateljice Wendy Keys. Film o životu i djelu jednog od najvećih svjetskih živućih dizajnera i ilustratora koji će upriličiti zatvaranje izložbe, prikazuje se ovog četvrtka, 5. veljače u 19 sati  u  Kulturnom informativnom centru Zagreb, Preradovićeva 5. Dolazak na projekciju, zbog ograničenog broja mjesta, potrebno je najaviti na  ubu@ubu.hr, pr@organizam.org.

Milton Glaser: To Inform and Delight ; Ustupila IB
Milton Glaser: To Inform and Delight ; Ustupila IB

Organizatori: UBU– Udruga Bivših Učenika ŠPUD-a Zagreb i  Mirko Ilić Corp. u suradnji sa Školom Primijenjene umjetnosti i dizajna Zagreb (ŠPUD) i  umjetničkom platformom Organizam.

Posebna zahvala: redateljici Wendy Keys na ustupanju prava za prikazivanje filma o Miltonu Glaseru.

Ulaz je slobodan.

Wendy Keys , producentica i redateljica. Izvršna producentica  ‘Film Society of Lincoln Center ‘, 1966.-2008.;  članica selekcijskog odbora  Filmskog festivala u New Yorku. Dopredsjednica  je Odbora ‘Human Rights Watch’  i osnivačica njihovog kanadskog ogranka te  suosnivačica  prvog ‘Human Rights Watch Film Festival’  pri  ‘Public Theatre’ u New Yorku.

Milton Glaser, rođen 1929. godine, pohađao je njujoršku srednju školu za glazbu i umjetnost, te Cooper Union umjetničku školu, a zatim zahvaljujući Fulbright stipendiji  Akademiju likovnih umjetnosti u Bologni. Glaser je jedan od osnivača revolucionarnog Pushpin studija otvorenog 1954. godine, pokretač New York Times magazina u suradnji sa Clay Felkerom1968., utemeljitelj Milton Glaser Inc. 1974. te zajedno s Walter Bernardom osnivač WBMG-a. Kao izuzetno plodan kreator postera i printova, izlagao je umjetnička djela širom svijeta. Neke od samostalnih izložbi imao je u Centre Pompidou u Parizu i Muzeju modernih umjetnosti u New Yorku. Njegova djela dio su stalnih postava brojnih muzeja. Radovi ovog renomiranog dizajnera variraju od legendarnog logotipa I <3 NY do kompletnih grafika i dekorativnih programa za restorane nekadašnjeg World Trade Center u New Yorku. Nagradu za životno djelo primio je 2004. godine od Smithsonian Cooper – Hewitta National Design Museum, za izuzetno značajan i dugotrajan doprinos dizajnu. National Medal of Arts  predsjednika Baracka Obame dodijeljena mu je 2009. godine.

Više informacija potražite na:
UBU – Udruga bivših učenika ŠPUD Zagreb
www.ubu.hr
www.kic.hr
https://hr-hr.facebook.com/UBU.Spud.Zg
https://hr-hr.facebook.com/Organizam.IA
https://www.facebook.com/kiczagreb?fref=ts
www.glaser.com
http://www.miltonglaser.com/

[izvor informacije IB]