CRVENI CIKLUS ZAGREBAČKE FILHARMONIJE OSVAJA DVORANU LISINSKI

Nakon prošlotjednog velikog uspjeha Crvenog ciklusa Zagrebačke filharmonije sa violinistom Stefanom Milenkovichem, i ovaj petak, 6. veljače nastavljamo sa velikim solističkim imenima u istom ciklusu.

S početkom u 19:30 sati publiku očekuje solistički nastup hvaljenog pijanista Eugena Indjica. Indjic je čest i rado viđen gost koncertnih pozornica i glazbenih festivala u Hrvatskoj. Svojim virtuoznim izvedbama (i snimkama) najzahtjevnijih klavirskih djela iz skladateljskih pera Rahmanjinova, Beethovena, Chopena, Schumanna, Stravinskoga…  zasluženo je postao miljenik publike. Oni koji ga još nisu čuli uživo imaju to priliku učiniti ovaj petak u Lisinskom u izvedbi Beethovenove  1. simfonije i pratnji našeg orkestra, prilikom koje će itekako moći potvrditi status pijanista „svjetske klase“, kako ga je svojevremeno okarakterizirao čak i njegov dugogodišnji mentor, slavni pijanist Arthur Rubinstein.

Jesko Sirvend ; Ustupila ZF-a
Jesko Sirvend ; Ustupila ZF-a

Orkestrom Zagrebačke filharmonije tom će prilikom ravnati dirigent Jesko Sirvend, pobjednik prestižnog Natjecanja Nicolai Malco mladih dirigenata u Kopenhagenu.  Predsjednik stručnog žirija Natjecanja bio je tada Lorin Maazel, što ovom mladom dirigentu daje kredibilitet koji će dokazati i u svom debiju sa Zagrebačkom filharmonijom.

Izvanredni umjetnici sviraju i takav program: ova glazbena večer biti će u znaku velikana glazbenog stvarateljstva Ludwiga van Beethovena i Petra Iljiča Čajkovskog te njihovih skladbi: 5. Koncert za klavir i orkestar u Es-duru, Carski koncert te 1. Simfonijom u g-molu.

[izvor informacije Zagrebačka filharmonija]