Novo kolo popularne biblioteke Knjiga dostupna svima u mjesecu zaljubljenih donosi ljubavni roman za mlade Suze, dirljivu obiteljsku priču Notni zapis ljubavi, te roman Ne vraćaj se legendarnog Lee Childa

Nakladnička kuća Znanje u veljači donosi džepno izdanje romana Čarobna kost (Heartstone, 2010.) poznatog engleskog pisca povijesnih trilera C. J. Sansoma, posljednji i po mnogima najbolji roman iz serije o grbavom odvjetniku Matthewu Shardlakeu. Nakon romana Raskol, Crna vatra , Kraljevska krv  i Otkrivenje, u ovom romanu Shardlake zajedno sa svojim pomoćnikom Barakom putuje prema Portsmouthu, baš u trenutku dok grad postaje ratna zona i priprema se za veliku pomorsku bitku.

Naslovnica knjige 'Čarobna kost'
Naslovnica knjige ‘Čarobna kost’

U svom novom romanu Notni zapis ljubavi, autorica Daphne Kalotay, (Sight Reading, 2013.) priču o četvero neraskidivo povezanih likova postavila je na bostonsku glazbenu scenu. Najveća vrijednost romana skriva se upravo u detaljima, osobito u autoričinim opisima umjetničkog stvaralačkog procesa i toga što smo sve spremni žrtvovati u ime umjetnosti, a rezultat je privlačno, dirljivo i često oštroumno štivo. Ne vraćaj se (Never Go Back, 2013.) legendarnog Britanca Lee Childa novi je roman iz nevjerojatno popularnog serijala o bivšem vojnom policajcu Jacku Reacheru. Našavši se u središtu prljave igre vojno-špijunskog pozemlja Reacher se neće prepustiti ulozi žrtvenog janjeta i sigurno neće tek tako predati svoju sudbinu u ruke pokvarenih zapovjednika i obavještajaca čiji mutni poslovi vode u pustopoljine Afganistana. Roman prepun akcije i napetosti, čitatelji ga neće ispuštati iz ruku.

U mjesecu zaljubljenih Znanje donosi i ljubavnu priču za mlade – roman Suze (Teardrop, 2013.) autorice Lauren Kate. Nakon popularnog serijala Pali anđeo, američka književnica Lauren Kate inspirirana legendom o potonuću Atlandide donosi neodoljivu ljubavnu priču dvoje mladih, koji su trebali biti zakleti neprijatelji, ali sudbina im je namijenila sasvim drugačije uloge.

Nova četiri naslova svojoj su širokoj čitateljskoj publici već od 29,90 kuna dostupni u svim Tisak media multimedijalnim knjižarama, Konzum super prodavaonicama, Kozmu te na kioscima Tiska i Slobodne Dalmacije.

Više o naslovima:

Čarobna kost (The Heartstone, 2010.). C. J. Sansom engleski je pisac povijesnih trilera. Njegovi romani omiljeni su diljem svijeta, a posebno serija o grbavom odvjetniku Matthewu Shardlakeu iz doba Tudora. Nakon romana Raskol, Crna vatra , Kraljevska krv  i Otkrivenje,  u izdanju Znanja stiže posljednji, po mnogima najbolji nastavak iz serije.
Ljeto 1545. Engleski kralj Henry VIII zaveo je zemlju u ekonomsku krizu kako bi financirao nastavak rata protiv Francuske, te okuplja englesku flotu u Portsmouthu gdje će dočekati ogromnu francusku flotu koja je na putu prema Engleskoj. U međuvremenu, kraljica Katarina je zatražila odvjetnika Matthewa Shardlakea da istraži slučaj o “strašnoj” nepravdi koja je počinjena nad mladim štićenikom Suda za skrbništvo. Shardlake  pruzima ovaj slučaj jer mu daje priliku da istraži i tajanstvenu prošlost njegove prijateljice Ellen koja se već dugi niz godina nalazi u bolnici Bedlam. Zajedno sa svojim pomoćnikom Barakom, Shardlake putuje prema Portsmouthu, baš u trenutku dok grad postaje ratna zona i priprema se za veliku pomorsku bitku. Pritom pronalazi neke stare prijatelje, kao i neprijatelje koji se nalaze na visokim položajima i mogu postati prijetnja engleskom prijestolju…
Prijevod: Mate Maras
ISBN: 978-953-343-108-6
Cijena: 29,90 kn

Notni zapis ljubavi (Sight Reading, 2013.) Daphne Kalotay (1970.) američka je književnica; majka joj je Kanađanka, a otac je kao tinejdžer došao u Kanadu iz Mađarske. Na Bostonskom sveučilištu studirala je kod Saula Bellowea u sklopu programa University Professors te doktorirala je na temu moderne i suvremene američke književnosti, disertacijom o Mavis Gallant. Daphne je svojim pričama osvojila nagrade Florence Engell Randall Fiction Prize i Henfield Foundation Award. Njezina prva knjiga, zbirka pripovjedaka Calamity and Other Stories, sadrži radove koji su prvi put objavljeni u časopisima Agni, The Literary Review, Michigan Quarterly Review i Prarie Schooner, a ušla je i u uži izbor za nagradu Story Prize. Daphne predaje književnost i kreativno pisanje na koledžima Skidmore i Middlebury  Bostonskog sveučilišta.
Kada se skladatelj i dirigent Nicholas, zvijezda u usponu u svijetu klasične glazbe, pridruži Bostonskom konzervatoriju, zaljubljuje se u studenticu violine Remy te napušta suprugu Hazel i malodobnu kći Jessie. Remy još dugo osjeća krivnju zbog razaranja tuđe obitelji, Jessie nikako da nadraste svoju ljutnju na oca zbog onoga što je učinio majci, dok Hazel strahuje od usamljenosti rastavljene žene. No nakon gotovo dva desetljeća u kojima se ovi likovi bore s vlastitim gubicima i boli, razvija se i raste duh međusobnog razumijevanja, pomirenja i velikodušnosti, osobito s Hazeline strane. Kronologija priče u kojoj se izmjenjuju prošlost i sadašnjost ima uzbudljivu glazbenu pozadinu koja se sastoji od pasaža Nicholasova skladanja i Remyna muziciranja na violini, uz pregledan rječnik glazbenih pojmova na kraju knjige.
Prijevod: Sabine Marić
ISBN: 978-953-343-116-1
Cijena: 29,90 kn

Ne vraćaj se (Never Go Back, 2013.) Lee Child vodeći je svjetski pisac trilera. Romani iz njegova serijala o bivšem vojnom policajcu Jacku Reacheru prevedeni su na više od 40 jezika i redovito zauzimaju najviša mjesta na književnim ljestvicama. Child je dobitnik prestižnih nagrada u žanru krimića i trilera. Više o njemu možete saznati na: LeeChild.com.
Jack Reacher stiže iz snijegom zametene Južne Dakote do svojega odredišta u sjeveroistočnoj Virginiji blizu Washingtona, gdje se nalazi zapovjedništvo njegove bivše postrojbe, 110. brigade vojne policije. Ta stara kamena zgrada najbliža je domu od svih u kojima je tijekom života boravio. Reacher je došao da upozna novu zapovjednicu, bojnicu Susan Turner koja je dotad bila samo topao, intrigantni glas na telefonu.
No umjesto nje, dočekuju ga neugodna iznenađenja: Susan je u pritvoru zbog pronevjere i špijunaže, a on je optužen za ubojstvo koje se dogodilo prije 16 godina i uz to za neplaćanje alimentacije za svoju kćer, za koju prvi put čuje. Sve smrdi na prljavu igru vojno-špijunskog podzemlja. Ali Reacher nije navikao na ulogu žrtvenog janjeta i sigurno neće tek tako predati svoju sudbinu u ruke pokvarenih zapovjednika i obavještajaca čiji mutni poslovi vode u pustopoljine Afganistana.

Prijevod: Neven Dužanec
ISBN: 978-953-343-117-8
Cijena: 29, 90 kn

Suze (Teardrop, 2013.). Lauren Kate mlada je američka književnica, najpoznatija kao autorica svjetskog bestselera Pali anđeo koji je preveden na više od trideset jezika i nakon kojeg su uslijedili jednako uspješni nastavci Kušnja, Potraga i Žudnja, a prema njihovu predlošku snima se i film u Disneyevoj produkciji. Njezin najnoviji roman za mlade Suze (Teardrop, 2013.), inspiriran je legendom o potonuću Atlandide a donosi nam neodoljivu ljubavnu priču dvoje mladih, koji su trebali biti zakleti neprijatelji, ali sudbina im je namijenila sasvim drugačije uloge…
Duboko skrivajući svoju tugu, sedamnaestogodišnja Eureka nikome ne dopušta da joj se približi. Nakon što je u bizarnoj nesreći izgubila majku, a ona sama čudom izvukla živu glavu, stvari koje je nekada voljela sada joj postaju besmislene. Želi pobjeći od svega, ali onda se pojavi Ander, neobičan mladić na kojega nailazi kamo god krene i čije su oči za nju duboke poput oceana. Zahvaljujući mističnoj knjizi pisanoj neznanim jezikom koju joj je u nasljedstvo ostavila majka, Eureka doznaje za drevnu legendu o djevojci slomljena srca koja je toliko plakala da je svojim suzama potopila cijeli kontinent. Malo po malo ona shvaća da su podudarnosti između njezina života i legende prevelike da bi bile slučajne…
Prijevod: Mirjana Valent
ISBN: 978-953-324-110-9
Cijena: 29,90 kn

[izvor informacije Znanje]