Bobo Jelčić: Ko rukom odneseno

Redatelj: Bobo Jelčić
Igraju: Ivana Krizmanić, Marko Makovičić, Jerko Marčić
Vizualni indentitet: Niko Mihaljević
Fotograf predstave: Damir Žižić
Produkcija: Sveučilište u Zagrebu – Studentski centar – Kultura promjene – Teatar &TD
Premijera: 28. travnja, 20 sati, Polukružna dvorana Teatra &TD
Izvedbe: 29. i 30. travnja, 19 i 21 sat, Polukružna dvorana Teatra &TD


Ko rukom odneseno ; Ustupio KP – Foto Damir Žižić

Reklo bi se, Marko je uspješan čovjek. Škola, fakultet – na vrijeme, posao – dobar, u dobroj tvrtki, dobro plaćen, pa zatim – karijera, djevojka, prijatelji, skoro pa savršeno.

On je, kao mnogi, znao zabasati u različite probleme, poslovne ili privatne, međutim, što god to bilo, on se osjećao dovoljno sposobnim i spretnim uhvatiti se u koštac s njima. Imao je, osim toga, priličan broj poznanstava i nekolicinu stvarno iskrenih prijatelja, od kojih je i u najtežim trenucima mogao tražiti pomoć.

Ali, sad se ispriječilo nešto veliko i bolno, nešto što još nije iskusio, barem ne u toj mjeri. Nešto s čim se ne zna nositi. Nešto što ga čini beznadnim i depresivnim. Već danima muči se s tim, prevrće i obrće razne mogućnosti, traži način kako da to prebrodi; ali ne, i ne, rješenja nikako ne nalazi. I ne samo to, nego, kako vrijeme ide, stvari postaju još gore. Što da se radi?

U takvom stanju, dakle, skoro na rubu očaja, on naziva svoje najbolje prijatelje; jedan, reklo bi se, konvencionalniji bračni par, u namjeri da im se povjeri i zamoli ih za pomoć. Znalo se to nekad  i ranije događati da, kad mu se sve prelije preko ruba, naprosto bane u njihovu kuću na kraju grada i istrese pred njih sve što mu je na duši.

Međutim, sada nije siguran da će sve biti tako jednostavno. Hrli tamo s velikom dozom sumnje u povoljan ishod. Po utjehu ne ide, ona mu u ovom času ne bi puno značila. Dakle, Marko dolazi do njih, do svojih prijatelja, i započinje svoju priču. O kakvoj se priči radi – provjerite u Teatru &D!

[izvor informacije Teatar &TD]