15. ožujka na zagrebačkim lokacijama počinje snimanje filma Ljubav ili smrt, trećeg nastavka filmskih pustolovina dječjeg detektiva Koka i njegovih prijatelja nastalih iz pera Ivana Kušana. Uz istu glumačku ekipu na set se vraća i redatelj prvog filma – Daniel Kušan, a za produkciju je zadužena Ankica Jurić Tilić iz Kinorame.

Ljubavi ili smrti mali detektivi iz Koka i duhova i Zagonetnog dječaka polako odrastaju i ljubavni problemi sve im više postaju glavni interes. Tako ćemo u ovome filmu provjeriti jesu li Koko i njegovi prijatelji jednako spretni u rješavanju ljubavnih zavrzlama, kao što su se dokazali u rješavanju misterija Vincekova blaga i zagonetnog dječaka iz razreda.

Glumačka ekipa filma Ljubav ili smrt ; Ustupio HAVC
Glumačka ekipa filma Ljubav ili smrt ; Ustupio HAVC

Snimanje Ljubavi ili smrti započinje 15. ožujka i završit će u prvom tjednu svibnja 2014. godine. Veći dio snimat će se na zagrebačkim lokacijama, od kojih su neke poznate i iz ranijih filmova, a neke će biti nove, baš kao što će novi biti i neki junaci priče. Svoje će uloge ponoviti Antonio Parač u ulozi Koka, Kristian Bonačić u ulozi Zlatka, Nina Mileta u ulozi Kokove sestre Marice te Vanja Markovinović u ulozi Marijane. Redatelj Daniel Kušan za film je i scenaristički adaptirao istoimeni roman Ivana Kušana, direktori fotografije su Mario Sablić i Filip Tot, a producentica filma je Ankica Jurić Tilić iz Kinorame.

Razvoj i proizvodnju filma podržao je Hrvatski audiovizualni centar, a krajem godine moći će se pogledati u svim hrvatskim kinima u distribuciji 2i Filma.

[izvor informacije HAVC]