ZAGREBAČKI VREMEPLOV

Ako ćete u subotu, 21.12. kojim slučajem prolaziti kroz Maksimirsku u Zagrebu, nemojte da vas put ne odvede u Stripes Dine & Wine restoran na broju 58 a. Iako su već poznati po ukusnim jelima i najfinijim vinima, ove će vam subote priuštiti poseban program sačinjen od nekoliko umjetnika sa područja fotografije, modnog dizajna te glazbe. Kako se filozofija restorana temelji na tradicionalnoj zagrebačkoj kuhinji kakvu su spremale naše mame i bake, tako će vas sad i ovaj događaj po imenu “Zagrebački vremeplov” vratit unatrag u neka zaboravljena vremena.

U suradnji sa Savezom za kulturu grada Zagreba, u Stripes Dine & Wine restoranu održati će se modni performens dizajnerice Modne Sove, izložba fotografija „Lica Zagreba“ koju potpisuje Lejla Bužinkić, a za glazbeni dio pobrinuti će se duet „Guitar & Piano night live“
Gitara – Sergej Žerajić
Klavijature – Petar Ćulibrk

Zagrebački vremeplov - Plakat
Zagrebački vremeplov – Plakat

Ovim programom želimo na trenutak isploviti iz ubrzane svakodnevice i stresnog života, te priuštiti našim posjetiteljima kulturan i kvalitetan način zabave i naravno svake godine ponoviti događaj.

Cijena ulaznica u pretprodaji iznositi će 25 kuna, a može se predbilježiti na adresi pershephona@gmail.com, a na dan događaja 30 kuna. Valja napomenuti kako će svaki posjetitelj kupljenom ulaznicom dobiti besplatnu šalicu kuhanog vina ili rakiju po vlastitom izboru!

Restoran Stripes Dine &Wine, u suradnji sa Savezom za kulturu grada Zagreba organizira glazbeno scenski događaj po imenu „Zagrebački vremeplov“, u kojem će ujediniti modu, fotografiju i glazbu, u namjeri da svojim posjetiteljima priušti kvalitetan i zabavan program. Stripes Dine & Wine jedan je od rijetkih restorana koji svoju filozofiju temelji na tradicionalnoj zagrebačkoj kuhinji koje su spremale naše mame i finim vinima uz dostavu do kućnog praga. Uz zagrebačku kuhinju nude i širok izbor sireva uz dobru čašu vina u popodnevnim satima.

Predstavljamo sljedeći program:

Modni performens zagrebačke dizajnerice Modne Sove koja će svojim kreacijama prikazati kako se moda iz nekih zaboravljenih vremena može uspješno ukomponirati i u današnje moderno doba. U njezinoj radionici, malom poduzeću Modna Sova d.o.o. stvaraju se predivne kreacije; od korzeta, pin up i svečanih haljina pa do svega onoga što si poželite nositi, a što će naravno imati njezin poseban izričaj, ono nešto posebno što je svojstveno samo njoj.

Izložba fotografija koju potpisuje autorica Lejla Bužinkić, „Lica Zagreba“. Lejla Bužinkić je studentica prava i specijalistica za digitalnu fotografiju i obradu. Ljubav prema fotografiji otkrila je nedavno, prije tri godine, kada je kupila prvi digitalni fotoaparat i počela zapažati njoj zanimljive trenutke. Tada je shvatila koliko je dobar osjećaj uhvatiti momente i detalje koje gotovo nitko ne primjećuje. Uživa u stvaranju konceptualnih, ponekad nerealnih portreta i krajolika, te fotografija koje imaju “osjećaje”. Do sada je imala dvije zajedničke izložbe, “Foto Si” i “Mamurluk grada: Berba 2013.”, a pojedini radovi objavljeni su na raznim internetskim stranicama.

Koncert dueta „Guitar & Piano night live“, Sergej Žerajić na gitari te Petar Ćulibrk na klavijaturama, koji će nas svojim obradama najpoznatijih rock klasika vratiti u neka zaboravljena vremena.

Službeni dio programa, dakle modni performens i izložba fotografija počinje u 19 sati, a zabavni, koncertni dio kreće u 21 sat.

[izvor informacije Stripes Dine & Wine ]