Cittanova Blues Zero
24. i 25.06.2022., Veliki trg, 21 h

 Posljednji vikend lipnja u Novigradu obilježit će potpuno novi i svježi glazbeni festival koji na velika vrata vraća kvalitetnu svjetsku glazbu na trg pod zvonikom. Festival Cittanova Blues Zero okreće novu stranicu povijesti u glazbenoj prepoznatljivosti grada.

Fotografiju ustupio Porestina.info

Ono što je prije 30-ak godina uspješno pokrenuo Boško Petrović, ponovno se vraća s novom ekipom na čelu, s novim – starim blues potpisom. Pobjednici Croatian Blues Challengea 2018. i 2019. godine, Novigrađani Denis Makin i Leo Anđelković (The Screaming Wheels) i Davor Hačić, koji su imali priliku dokazati se u meki bluesa u Memphisu pred strogom blues publikom te pritom oduševiti, ostvarili su dugo sanjani san o blues festivalu u Novigradu. No ostvarenje tog sna tek je uvertira u sve ono što će se graditi i stvarati narednih godina.

Na velikoj pozornici novigradskog glavnog trga, u petak 24. lipnja i subotu 25. lipnja, nastupat će vrsni blues glazbenici iz Hrvatske, Italije i SAD-a te publiku „nahraniti“ različitim ivarijacijama blues i rock glazbe, od 21 sat do ponoći.

PETAK, 24.06.

  • 21h – Edi east trans blues band
  • 21:50h – Gennaro Porcelli
  • 23:15h – Riccardo Staraj and Midnight BB
  • 0:00h – Jam session Pub9

SUBOTA, 25.06.

  • 21h – Franco Toro and Marco Pandolfi
  • 21:50h – Barbara Blue
  • 23:15h – The Screaming Wheels
  • 0:00h – Jam session Pub9

Kraj obiju večeri začinit će Jam session svih izvođača od kojeg možemo očekivati jedinstvenu kreativnu demostraciju vještina okupljenih glazbenih znalaca od kojih zavrije krv u žilama.

Nulta godina festivala, koji će već iduće godine biti sadržajniji i višednevni, dovodi Edija Maružina iz Gustafa i njegov novi bend koji koketira s trance i neo bluesom te istarskim kantom. Nakon njega čut ćete blues virtuoza na gitari Gennara Porcellia iz Napulja, predstavnika svjetske „garde“ koji je surađivao s Edoardom Bennatom, te jake blues snage s Kvarnera – Riccardo Saraj and Midnight BB. Zvijezde druge večeri bit će Barbara Blue, jedna od najistaknutijih blues pjevačica današnjice, legenda iz Memphisa, a sad će zasjati uz Davora Hačića, s kojim je ove godine u Americi snimila album. Odmah nakon njih žestoko će nastaviti The Screaming Wheels, koji ove godine ima europsku turneju svog prvog albuma Istramental, dovršenog u New Yorku i hvaljenog od strane „stručnog uha“, a tu drugu festivalsku večer otvorit će prijatelj novigradske scene, Franco Toro iz Trsta i Marco Pandolfi iz Vicenze, sa starim blues štihom – vokali, akustična gitara i usna harmonika.

Kome koncerti na trgu neće biti dovoljni, moći će u nastavku noći uživati na „produžecima“ jam sessiona u 9pub – Devetka baru.

Odmah u kalendar upišite Cittanova Blues Zero 2023. jer će idućeg ljeta trajati čak 10 dana. Uključivat će pregršt cjelodnevnih koncerata, jam sessiona, prezentacija glazbenih instrumenata te popratne tehnike. I ono što je najvažnije, 10-dnevnu školu bluesa za sve uzraste sa svjetski poznatim mentorima.

[izvor informacije Premium Image]

Facebook