Svjetlosni – sink
Lightyear (2022.)
Redatelj: Angus MacLane
Glumci: Slavko Sobin, Lana Meniga, Rakan Rushaidat, Hrvoje Klobučar, Slavica Knežević, Pero Juričić
Žanr: animirani
Trajanje: 105 min
Država: SAD
Distribucija: Blitz

Sadržaj:
Radnja filma istražuje priču o podrijetlu astronauta Buzza Svjetlosnog i njegov napredak kako bi postao kapetan Jedinice za zaštitu svemira – Space Rangersa, posvećene borbi protiv zlog cara Zurga. „Svjetlosni” je nova priča studija Disney i Pixar o nastanku Buzza Svjetlosnog, svemirskog rendžera iz popularne franšize „Priča o igračkama”.

Svjetlosni – Movie Site
Lightyear – IMDb


Mamac
Shark Bait (2022.)
Redatelj: James Nunn
Glumci: Holly Earl, Jack Trueman, Catherine Hannay
Žanr: triler
Trajanje: 85 min
Država: Velika Britanija
Distribucija: Duplicato Media

Sadržaj:
Grupa prijatelja uživa u proljetnim praznicima na pješčanim plažama Meksika. Nakon noćne zabave odluče ukrasti nekoliko jet skija i njima se utrkivati. Razuzdana zabava završava zastrašujućom nesrećom. Nasukani miljama od obale, pravi užas počinje kada shvate da jedan prijatelj jako krvari, a oni su prepušteni sami sebi u moru punom morskih pasa. Novi napeti horor triler izvršnih producenata filmova ‘Pakao pod morem’ i ‘Velika bijela psina’.

Mamac – Movie Site
Shark Bait – IMDb


Planina smrti
Feng bao (2022.)
Redatelj: Li Jun
Glumci: Yilong Zhu, Zhi-zhong Huang, Shu Chen, Junyan Jiao
Žanr: akcija, avantura, drama
Trajanje: 114 min
Država: Kina
Distribucija: MCF d.o.o.

Sadržaj:
Otac i sin pokušavaju sačuvati svoj gradić i novoizgrađeni tunel od nadolazeće prirodne katastrofe.

Planina smrti – Movie Site
Feng bao – IMDb


Priča o mojoj ženi
A feleségem története / The Story of My Wife (2021.)
Redatelj: Ildikó Enyedi
Glumci: Léa Seydoux, Louis Garrel, Gijs Naber, Luna Wedler
Žanr: romantična drama
Trajanje: 169 min
Država: Mađarska
Distribucija: Discovery Film

Sadržaj:
Romantična drama „Priča o mojoj ženi“ adaptacija je istoimenog romana autora Milana Fusta iz 1942. godine. Sama priča, varijacija na legendu o Letećem Holandezu, radnjom je smještena u dvadesete godine prošlog stoljeća. U njoj se brodski kapetan Jakop Storr u lokalnom kafiću s prijateljem okladi da će oženiti prvu ženu koja će ući u bar… a tada ulazi mlada Lizzy. Fustov roman prvi put je objavljen u Mađarskoj 1942. godine, ali je na engleski preveden tek krajem osamdesetih, kada je postao književnom senzacijom. Film je režirala mađarska redateljica Ildikó Enyedi čiji je prethodni film „Tijelo i duša“ pobijedio na filmskom festivalu u Berlinu. Ovo joj je prvi film na engleskom jeziku.
Rođena u Budimpešti 1955., Ildikó Enyedi započela je karijeru kao konceptualna i medijska umjetnica, a zatim se posvetila snimanju kratkih i dugometražnih filmova, i to kao scenaristica i redateljica. Za svoj rad osvojila je više od 40 međunarodnih nagrada. Njezin film „My 20th Century“ izabran je za jednog od 12 najboljih madžarskih filmova svih vremena. Godine 1992. bila je članica žirija filmskog festivala u Berlinu. Predaje na Akademiji za kazališnu i filmsku umjetnost u Budimpešti.

Priča o mojoj ženi – Facebook
A feleségem története / The Story of My Wife – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Kino Kinoteka, Art-kino Croatia, Kino Metropolis i IMDb]