Jurski svijet: Carstvo
Jurassic World Dominion (2022.)
Redatelj: Colin Trevorrow
Glumci: Chris Pratt, Bryce Dallas Howard, Laura Dern, Jeff Goldblum, Sam Neill, DeWanda Wise
Žanr: epska akcijska avantura
Trajanje: 146 min
Država: SAD

Sadržaj:

Ovog ljeta doživite epski završetak Jurske ere kada se dvije generacije prvi put udružuju. Chrisu Prattu i Bryceu Dallasu Howardu pridružuju se dobitnica Oscara Laura Dern, Jeff Goldblum i Sam Neill u ‘Jurskom svijetu: Carstvo’, smjeloj, pravodobnoj i novoj avanturi koja oduzima dah.

Od arhitekta i redatelja ‘Jurskog svijeta’ Colina Trevorrowa, ‘Carstvo’ se odvija četiri godine nakon što je Isla Nublar uništen. Dinosauri sada žive – i love – zajedno s ljudima diljem svijeta. Ova krhka ravnoteža će preoblikovati budućnost i odrediti, jednom zauvijek, hoće li ljudska bića ostati vrhunski grabežljivci na planetu koji sada dijele s najstrašnijim stvorenjima u povijesti.

‘Jurski svijet: Carstvo’, od Universal Picturesa i Amblin Entertainmenta, pokreće franšizu vrijednu više od 5 milijardi dolara na smion, neistražen teritorij, s nikad viđenim dinosaurima, vratolomnom akcijom i zapanjujućim novim vizualnim efektima.

U filmu se pojavljuju novi članovi glumačke ekipe DeWanda Wise (Shes Gotta Have It), Mamoudou Athie, nominirani za nagradu Emmy (Arhiv 81), Dichen Lachman (Agents of S.H.I.E.L.D.), Scott Haze (Minari) i Campbell Scott (The Amazing Spider-Man 2). Povratna glumačka postava filma uključuje BD Wonga kao dr. Henryja Wua, Justice Smitha kao Franklina Webba, Daniellu Pinedu kao dr. Ziu Rodriguez i Omar Syja kao Barryja Sembenea.

‘Jurski svijet: Carstvo’ režirao je Colin Trevorrow, koji je ‘Jurski svijet’ iz 2015. doveo do rekordnih 1,7 milijardi dolara na kino blagajnama. Scenarij potpisuju Emily Carmichael (Battle at Big Rock) i Colin Trevorrow iz priče Dereka Connollyja (Jurassic World) & Trevorrowa, temeljene na likovima koje je stvorio Michael Crichton. ‘Jurski svijet: Carstvo’ produciraju priznati producenti franšize Frank Marshall p.g.a. i Patrick Crowley p.g.a. a izvršni producenti su legendarni, Oscarom nagrađeni kreator franšize Steven Spielberg, Alexandra Derbyshire i Colin Trevorrow.

Jurski svijet: Carstvo – Movie Site
Jurassic World Dominion – IMDb


Kuhinjska brigada
La brigade (2022.)
Redatelj: Louis-Julien Petit
Glumci: Audrey Lamy, François Cluzet, Chantal Neuwirth
Žanr: komedija
Trajanje: 97 min
Država: Francuska

Sadržaj:
Još od malih nogu Cathy je sanjala o tome da vodi vlastiti restoran. Ove godine, chef – ica Cathy će konačno ispuniti svoj životni san. Međutim, ništa ne ide kako je planirano. Suočena s ozbiljnim financijskim poteškoćama, nevoljko prihvaća posao u skloništu za mlade migrante. Iako mrzi svoju novu poziciju, Cathyne vještine i strast prema kuhinji počinju mijenjati živote djece. A oni je također imaju mnogo čemu naučiti…

Kuhinjska brigada – Cineuropa.org
La brigade – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Kino Kinoteka, Art-kino Croatia, Kino Metropolis i IMDb]