Doktor Strange u multiverzumu ludila
Doctor Strange in the Multiverse of Madness (2022.)
Redatelj: Sam Raimi
Glumci: Benedict Cumberbatch, Rachel McAdams, Elizabeth Olsen
Žanr: SF avantura
Trajanje: 126 min
Država: SAD
Distribucija: Blitz
Highlights: DOKTOR STRANGE U MULTIVERZUMU LUDILA sadrži nekoliko sekvenci s trepćućim svjetlima koja mogu utjecati na one koji imaju fotosenzitivnu epilepsiju ili neke druge fotosenzitivnosti.

Sadržaj:
Priča o neurokirurgu svjetskog glasa dr. Stephenu Strangeu dobila je svoj samostalni nastavak. Doktor Strange otključava Multiverzum i pomiče njegove granice dalje nego ikad prije. Putovanjem u nepoznato, uz pomoć mističnih saveznika, prolazi kroz zapanjujuće i opasne alternativne realnosti Multiverzuma kako bi se suprotstavio misterioznom novom protivniku. Novi blockbuster studija MARVEL vodi gledatelje kroz nevjerojatan vrtlog u Multiverzum. Na oduševljenje vjernih fanova, film obiluje brojnim “cameo” ulogama, dok Benedict Cumberbatch i ovog puta tumači glavnu ulogu.

Doktor Strange u multiverzumu ludila – Movie Site
Doctor Strange in the Multiverse of Madness – IMDb


Bez signala
Unplugging (2022.)
Redatelj: Debra Neil-Fisher
Glumci: Eva Longoria, Matt Walsh, Lea Thompson, Keith David
Žanr: romantična komedija
Trajanje: 94 min
Država: SAD
Distribucija: Blitz

Sadržaj:
Upoznajte Dana i Jeanine Dewerson. Jedina iskra u njihovoj spavaćoj sobi dolazi iz utičnice za struju. Najbolji prijatelj njihove kćeri je njezin iPad. Dan to više ne može podnijeti te isplanira miran, opuštajući vikend u udaljenom planinskom gradu. Bez djece, bez telefona, bez društvenih mreža, samo čisti, svježi zrak i puno romantike. Ali ono što počinje kao savršeni vikend brzo postaje katastrofa. Bez GPS-a koji bi im pokazao put ili društvenih mreža koje bi spriječile njihovu dosadu, Dan i Jeanine su prisiljeni ponovno se povezati jedno s drugim. Može li “digitalni detoks” doista spasiti njihov brak i razum? Mislite li da je bijeg od interneta i društvenih mreža romantičan način da popravite svoj brak i seksualni život? Razmislite ponovno.

Bez signala – movieinsider.com
Unplugging – IMDb


Čuvar brata svoga
Okul Tıraşı (2021.)
Redatelj: Ferit Karahan
Glumci: Samet Yıldız, Ekin Koç, Mahir İpek, Nurullah Alaca, Cansu Fırıncı, Melih Selçuk
Žanr: drama
Trajanje: 82 min
Država: Turska
Distribucija: Zagreb Film Festival

Sadržaj:

Dvanaestogodišnji Yusuf i njegov najbolji prijatelj Memo štićenici su turskog internata za kurdske dječake. U osami snijegom zametenih planina, učenici su prepušteni dobroj volji hladne školske uprave. Kada se Memo razboli nakon kazne tuširanja ledenom vodom, Yusuf uzaludno pokušava privoljeti nezainteresirano osoblje da mu pomogne. No odrasli prekasno shvaćaju ozbiljnost situacije. Školu zatrpava snijeg, vrijeme teče, a među osobljem i učenicima započinje igra prebacivanja krivnje. Opisan kao spoj ‘Olivera Twista’ i ‘Smrti gospodina Lazarescua’, film je na Berlinaleu osvojio nagradu FIPRESCI.

Ferit Karahan, rođen je 1983. u Turskoj. Karijeru je započeo kao prvi asistent režije na igranim filmovima. Za kratkometražne filmove ‘Before the Flood’ (2010.) i ‘Yusiv’s Dream’ (2011.) osvojio je više nagrada i posebnih priznanja. Njegov debitantski dugometražni film, ‘The Fall from Heaven’ (2013.), prikazan je i nagrađen na brojnim međunarodnim festivalima.

Festivali i nagrade: Berlin Int’l Film Festival 2021 – FIPRESCI Prize; Karlovy Vary Int’l Film Festival 2021; BFI London Film Festival 2021; Chicago Int’l Film Festival 2021; Sarajevo Film Festival 2021; Moscow Int’l Film Festival 2021

Čuvar brata svoga – Cineuropa.org
Okul Tıraşı – IMDb


Loši momci – sink
The Bad Guys (2022.)
Redatelj: Pierre Perifel
Glumci: Amar Bukvić, Goran Malus, Filip Juričić, Ivan Glowatzky, Iva Mihalić, Lana Blaće, Ronald Žlabur
Žanr: animirani
Trajanje: 100 min
Država: SAD
Distribucija: Editus

Sadržaj:

Šašava ekipa životinja odmetnika ima svoju do sad najizazovniju misiju – postati dobri građani.

Nikada nije postojala petorka tako neslavna poput loših momaka.

Elegantni džeparoš gosp. Vuk, iskusni obijač sefova gosp. Zmija, majstor prerušavanja gosp. Morski pas, snažan i kratkog fitilja gosp. Pirana i gđica. Tarantula, hackerica britkog jezika koji zovu “Webs”.

Nakon godina pljačkanja i haranja najtraženiji kriminalci svijeta su ulovljeni; u zatvoru, u zamjenu za njihovu slobodu Mr. Wolf obećaje da će Loši momci postati dobri, no ovo obećanje on ne namjerava ispuniti.

Pod mentorstvom arogantnog, ali jako slatkog zamorca Profesora Marmelata, Loši momci kreću u misiju uvjeriti svijet da su sada uzorni građani, a ne kriminalci. Usred te misije Mr. Wolf počinje sumnjati da ako bude dobar, možda će se ostvariti njegova najveća želja – biti prihvaćen. Kada novi zlikovac dođe u njihov grad hoće li Mr. Wolf moći uvjeriti ostatak ekipe da postanu The Good Guys?

Ova akcijska komedija bazirana je New York Times bestseleru. Riječ je o istoimenoj seriji knjiga ‘Loši momci’ (Bad Guys) Aarona Blabeya, a režiju potpisuje Pierre Perifel. Perifelu je ovo režijski debi u dugometražnom filmu, a njegovo nam ime zvuči poznato zbog rada na filmu K’ung Fu Panda’ (2008).

Loši momci – Movie site
The Bad Guys – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Kino Kinoteka, Art-kino Croatia, Kino Metropolis i IMDb]