NTENZIVAN, UZBUDLJIV I MOĆAN FILMSKI SPEKTAKL JE VRATIO PUBLIKU U KINA. FILM „THE BATMAN“ U DISTRIBUCIJI BLITZ-a OBORIO SVE REKORDE I OSTVARIO PREKO 100.000 GLEDATELJA U HRVATSKOJ!

Zagreb, 04.04.2022. – Posljednji filmski hit kompanije Warner Bros. THE BATMAN, u distribuciji Blitz filma, već je prvog vikenda prikazivanja obarao rekorde gledanosti, a nakon mjesec dana prikazivanja u Hrvatskoj ga je u kinima pogledalo impresivnih 103.194 gledatelja, sa zaradom od 4.718.783 kn, čime je THE BATMAN postao najuspješniji film ‘Batmab’  franšize svih vremena u Hrvatskoj!

Fotografiju ustupio Blitz

Osim toga, THE BATMAN je među prva tri najuspješnija DC naslova svih vremena, iza ‘Jokera’ i ‘Aquamana’ koji su se u kinima prikazivali prije pandemije.

Ovaj impresivan podatak vraća vjeru u nastavak normalnog života i povratak publike u kina koja je jedva dočekala ovako intenzivan i uzbudljiv filmski spektakl, stvoren za gledanje na velikim platnima kino dvorana.

Tijekom filmske povijesti ‘Batmana’ su glumili fantastični i nagrađivani glumci, a svaki je na svoj jedinstven način dao liku Batmana novu dimenziju. Izvanredne kritike koje je Robert Pattinson dobio za svoju ulogu kultnog DC-ova junaka, ali i majstorski ugođaj nelagode, straha i terora koji je u filmu uspio dočarati redatelj Matt Reeves, uspjeli su zadovoljiti visoke kriterije publike koja vjerno prati franšizu o ‘Vitezu tame&.

Zvjezdanu ekipu, osim Roberta Pattinsona, čini poznata Gothamova postava čije uloge nose Zoë Kravitz kao Selina Kyle; Paul Dano kao Edward Nashton; Jeffrey Wright kao James Gordon; John Turturro kao Carmine Falcone; Peter Sarsgaard kao okružni tužitelj Gil Colson; te Barry Keoghan, Jayme Lawson, Andy Serkis kao Alfred; i Colin Farrell kao Oswald Cobblepot.

Scenaristi filma su Matt Reeves i Peter Craig. Reeves i Dylan Clark su producenti, zajedno sa Simonom Emanuelom, Michaelom E. Uslanom, Walterom Hamadaom i Chantal Nong Vo.

THE BATMAN, u distribuciji Blitza, još uvijek stignete pogledati u kinima, a ulaznice možete kupiti na blagajnama kina ili online.

The Batman – Movie Site
The Batman – IMDb

[izvor informacije Blitz Film & Video]