GLEDAJTE U MJESEC… DOK JOŠ MOŽETE, JER U ČETVRTAK STIŽE ‘MOONFALL’. HOĆEMO LI PREŽIVJETI? Redatelj Roland Emmerich proslavio se znanstveno-fantastičnim filmovima poput velikih kino hitova ‘Dan poslije sutra’, ‘2012’ i ‘Dan nezavisnosti’, a ove godine predstavlja katastrofu kozmičkih razmjera – ‘Moonfall’!

Novim je hitom Emmerich ponovo pomaknuo granice žanrova znanstvene-fantastike i filma katastrofe – ovoga puta istražujući svoju viziju Mjesečeve mega strukture. Radnja ovog spektakularnog blockbustera počinje kada tajanstvena sila izbacuje Mjesec iz Zemljine orbite i šalje ga da ravno u sudar sa životom kakav poznajemo.

Fotografiju ustupio Blitz

Još je početkom 1960-ih, američki predsjednik J. F. Kennedy želio osvojiti Mjesec. Njegovi snovi i nade za ovaj nemoguć zadatak postali su stvarnost 1969. s misijom Apollo 11 – malim korakom za čovjeka, velikim za čovječanstvo. Ali, 2022. godine taj isti Mjesec dolazi k nama, i razotkrit će tajnu koja će promijeniti sve u što smo do sada vjerovali.

Svega nekoliko tjedana prije udara i sa svijetom na rubu uništenja, izvršna direktorica NASA-e i bivša astronautkinja Jo Fowler (Halle Berry) uvjerena je da ima ključ spasa. Bivši kolega astronaut, Brian Harper (Patrick Wilson) i teoretičar zavjere K.C. Houseman (John Bradley) jedini su koji joj vjeruju. Ovi će heroji krenuti u nemoguću posljednju misiju u svemir, ali tamo otkrivaju da naš Mjesec nije ono što su cijelo vrijeme mislili o njemu.

U glavnim su ulogama Halle Berry, Patrick Wilson i John Bradley najpoznatiji po ulozi Samwella Tarlyja u ‘Igri prijestolja’, u filmu glume još i Michael Peña, Donald Sutherland, Charlie Plummer, Eme Ikwuakor i Carolina Bartczak.

‘Moonfall’ u distribuciji Blitza, u CineStar i ostala kina stiže ovog četvrtka, 3. veljače 2022., u IMAX i 4DX formatima, te regularnim kino formatima. Najveće #CineFanove očekuju pokloni iznenađenja na CineFan projekcijama od 20:00 do 20:30 sati u CineStaru!

Ulaznice su u prodaji online ili na blagajnama kina.

Moonfall – IMDb

[izvor informacije Blitz Film & Video]