Zbirka priča Sarajevski Marlboro s pravom uživa kultni status, ona je danas jednako svježa, moćna i potentna kao i u vrijeme kad je prvi put objavljena. No Miljenko Jergović se upitao kako bi ta knjiga izgledala da je napiše danas, kao pisac koji je isti, ali je itekako i promijenjen.

Rezultat je zbirka priča Trojica za Kartal, briljantno ostvarenje u kojem se jedan od naših najvažnijih i najprevođenijih pisaca bavi istim događajima, ali to čini na novi način, iz druge, promijenjene perspektive.

Nove priče nisu lice ni naličje onih prethodnih, u njima su iznova ispripovijedane sudbine drugih ljudi koji s onima iz prve knjige dijele nemogućnost bježanja, užase i ljepote stradanja, besudbinstvo ukucano u genetski kod svakog pojedinca iz toga grada.

S knjigom Trojica za Kartal počinje i put nove nakladničke kuće Bodoni, koja će pred čitatelje donijeti niz klasika svjetske i domaće literature.

10% popusta i besplatna dostava. Samo u Frakturinoj web-knjižari do 01.02.2022.

Saznaj više


Bodoni – klasici u modernoj izvedbi

Nova nakladnička kuća Bodoni nastala je sa željom da u svijetu prepunom brzih informacija i brojnih novih izdanja malo zaustavi neumitni protok vremena, da ga pokuša usporiti i vratiti nas, sve čitatelje, klasicima svjetske i domaće literature. Objavljivat ćemo nove prijevode važnih djela, jer jezik se stalno mijenja, a i naša znanja su drugačija, te je nužno pogledati brojne knjige novim, suvremenim očima. Trudit ćemo se pronaći i ona djela koja su zaboravljeni klasici ili nisu nikada objavljena ili prevedena kod nas. Usto, nećemo se libiti objavljivati i živuće autore koji su svojim knjigama već stekli statuse suvremenih klasika, a ponekad će to biti i njihova nikada objavljena djela. Sve knjige brižno će prirediti ponajbolji urednici i prevesti najbolji prevoditelji, svaka će biti popraćena pogovorom koji će je smjestiti u kontekst, dizajnirana u suvremenom duhu i tiskana na najboljem papiru, pažljivo stavljena u kutiju, uvezana u tvrdi uvez – jednostavno, pokušat ćemo donijeti dašak ekskluzivnosti i svevremenske kvalitete po pristupačnoj cijeni.

Ostatak teksta pročitajte ovdje.

Čitaj više

[izvor informacije Fraktura]