Vrisak
Scream (2022.)
Redatelj: Matt Bettinelli-Olpin, Tyler Gillett
Glumci: David Arquette, Jack Quaid, Neve Campbell, Courteney Cox, Jenna Ortega, Melissa Barrera
Žanr: horor
Trajanje: 114 min
Država: SAD

Sadržaj:
Nakon što je niz brutalnih ubojstava šokirao mirni gradić Woodsboro, ubojica s maskom „Ghostface“ ponovno počinje terorizirati skupinu tinejdžera kako bi oživio tajne iz smrtonosne prošlosti grada. Kultni horor koji smo obožavali u 90-tima vraća se na filmska platna. Uz brojnu mladu ekipu, svoje će uloge u petom nastavku reprizirati Neve Campbell, Courteney Cox i David Arquette te Marley Shelton koju smo prvi put gledali u Vrisku 4.

Vrisak – Movie Site
Scream – IMDb


Annette
Annette (2021.)
Redatelj: Leos Carax
Glumci: Adam Driver, Marion Cotillard, Simon Helberg
Žanr: drama
Trajanje: 140 min
Država: Francuska

Sadržaj:
Los Angeles, sadašnjost. Henry je stand-up komičar s otkvačenim smislom za humor. Ann je svjetski priznata operna pjevačica. Pod svjetlima reflektora oni čine jedinstveni i glamurozni par. Rođenje prvog djeteta, Annette, misteriozne male djevojčice s iznimnom sudbinom, preokrenut će njihove živote naglavačke.

Annette – Movie Site
Annette – IMDb


Licorice Pizza
Licorice Pizza (2021.)
Redatelj: Paul Thomas Anderson
Glumci: Alana Haim, Cooper Hoffman, Sean Penn, Tom Waits
Žanr: komedija, drama
Trajanje: 133 min
Država: SAD

Sadržaj:
Ovo je priča o Alani Kane i Garyju Valentineu koji zajedno odrastaju u dolini San Fernando u Kaliforniji i zaljubljuju se jedno u drugo. Radnja je smještena u sedamdesetima i predstavlja petu za redom Andersonovu dramu, prvu nakon ‘Fantomske niti’ (Phantom Thread, 2017.). Licorice Pizza je redateljeva ljubavna priča iz djetinjstva, a inspiracija za film bili su mu klasici iz žanra filmova o sazrijevanju, poput ‘Američki grafit’ (American Graffiti, 1973.) i ‘Zlatno doba u Ridgemontu’ (Fast Times at Ridgemont High, 1982.). Uloga Alane Kane pisana je za glazbenicu Alanu Haim, a kako je Andersonu trebao entuzijastičan i karizmatičan mladić za ulogu Garyja Valentinea, sjetio se sina svog bliskog prijatelja. Riječ je o Cooperu Hoffmanu, sinu pokojnog Philipa Seymoura Hoffmana koji je glumio u čak pet Andersonovih filmova. Mladom Cooperu je ovo prva filmska uloga.

Licorice Pizza – Movie Site
Licorice Pizza – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Kino Kinoteka, Art-kino Croatia, Kino Metropolis i IMDb]