Cry Macho
Cry Macho (2021.)
Redatelj: Clint Eastwood
Glumci: Clint Eastwood, Dwight Yoakam, Fernanda Urrejola, Eduardo Minett
Žanr: drama, triler, vestern
Trajanje: 103 min
Država: SAD

Sadržaj:
Eastwood glumi Mikea Miloa, nekadašnju zvijezda rodea i isluženog uzgajivača konja koji 1979. preuzima posao dovođenja sina svog bivšeg šefa iz Meksika. Prisiljeni krenuti zaobilaznim putovima iz Meksika prema Teksasu, neobični par suočava se s neočekivano izazovnim putovanjem, tijekom kojeg od svijeta umorni konjanik pronalazi neočekivane veze i vlastiti osjećaj iskupljenja. Posljednji, oproštajni film slavnog redatelja i glumca, četverostrukog dobitnika Oscara® Clinta Eastwooda! ‘Cry Macho’ je ekranizacija istoimenog romana N. Richarda Nasha iz 1975. godine.

Cry Macho – Movie Site
Cry Macho – IMDb


Iza rešetaka
Copshop (2021.)
Redatelj: Joe Carnahan
Glumci: Gerard Butler, Frank Grillo, Toby Huss
Žanr: akcija, triler
Trajanje: 108 min
Država: SAD

Sadržaj:
Priča prati lukavog prevaranta koji bježi od plaćenog ubojice. Osmišljava shemu kako se sakriti u policijskoj postaji u malom gradu – ali kad se ubojica pojavi na stanici, nesretni policajac novak nađe se, ni kriv ni dužan, na nišanu… Gerard Butler i Frank Grillo su dvojac koji garantira akciju do samog kraja!

Iza rešetaka – Movie Site
Copshop – IMDb


Mali šef: Obiteljski posao – sink
The Boss Baby: Family Business (2021.)
Redatelj: Tom McGrath
Glumci: Luka Peroš, Ronald Žlabur, Mila Elegović, Ervin Baučić, Marko Makovičić, Hana Hegedušić
Žanr: animirani
Trajanje: 107 min
Država: SAD

Sadržaj:

U nastavku DreamWorks-ove hit animirane komedije, braća Templeton – Tim (originalni glas daje James Marsden) i njegov mlađi brat Ted (originalni glas daje Alec Baldwin) – odrasli su ljudi te su se udaljili jedan od drugoga. Tim je oženjen, postao je otac i prava kućanica. Ted je šef u velikom investicijskom fondu. U njihov život ulazi novi Mali šef s revolucionarnim I can stavom koji će ih ponovo spojiti i pokrenuti novi obiteljski posao.

Tim i njegova žena, Carol (originalni glas daje Eva Longoria) koja je šef u kući, žive u predgrađu sa super pametnom sedmogodišnjom kćerkom Tabithom (originalni glas daje Ariana Greenblatt), i pre slatkom bebom Tinom (originalni glas daje Amy Sedaris). Tabitha, koja je prva u svom razredu na Acorn Centru za obrazovanje mladih, idealizira ujaka Teda i želi postati kao on, ali Tim se boji da radi previše te da će izgubiti normalno djetinjstvo i odrastanje.

Kada Tina otkriva da je u biti tajni agent za BabyCorp na misiji otkrivanja mračnih tajni iza Tabithine škole i njezinog mističnog osnivača Dr. Erwina Armstronga (originalni glas daje Jeff Goldbum), obitelj Templeton se ujedinjuje na neočekivani način, te ponovo shvaća smisao prave obitelji i onoga što je u životu važno.

Mali šef: Obiteljski posao – Movie Site
The Boss Baby: Family Business – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Kino Kinoteka, Art-kino Croatia, Kino Metropolis i IMDb]