Bigfoot Family (2020)
Redatelji: Jeremy Degruson i Ben Stassen
Glume: Vesna Ravenšćak Lozić, Enes Vejzović, Alen Šalinović, Lana Barić

“Avanture obitelji bigfoot” je nastavak filma “Mali bigfoot” iz 2017. godine. Adamov otac postaje slavan i poprilično okupiran raznim poslovnim planovima nakon što se vratio iz svoje prve pustolovine. Sve se čini idilično dok ne odluči iskoristiti svoju slavu kako bi spasio dolinu u kojoj naftna tvrtka X Tract crpi naftu. Tada sve krene nizbrdo i Adama i njegovu obitelj čeka još jedna nezaboravna i opasna pustolovina.

Fotografiju ustupio Cineplexx

Film progovara o problemu sve većeg zagađenja i važnosti očuvanja prirode, te na koji način svaki pojedinac može pridonijeti njenom očuvanju. Osim toga, kroz film se proteže i sve veći problem za mnoge roditelje, a to je nedostatak vremena za obitelj, odnosno djecu zbog poslovnih obaveza.

Što se tiče pogodnosti za dječju dob, za “Avanture obitelji bigfoot” roditelji slobodno mogu povesti djecu u dobi od 7+. Ima nešto malo nasilja i zastrašujućih prizora. Recimo kada plaćenici gađaju gađaju životinje strelicama za uspavljivanje, te kada dronovi napadaju obitelj Bigfoot i pokušavaju ih ubiti. Tu je i scena u kojoj dječak zapne među gredama i snima oproštajni video jer misli da će poginuti. Sve su to stvari koje bi mogle potresti mlađu djecu.

S druge strane roditelji ne trebaju brinuti za tempo, rječnik i seks. Tempo filma je primjeren i za manju djecu kao i rječnik, a nema niti prizora i dijaloga seksualne prirode. “Avanture obitelji bigfoot” je sinkroniziran na hrvatski jezik i prikazuje se u 4DX 3D, 2D i 3D formatu.

Iva Brčić, udruga Najsretnija beba Hrvatska