Zadovoljstvo nam je obavijestiti Vas da je naš kratki animirani film „Snovi na kvadrat / Dreams squared“, nastao na stop-motion radionici u 2020. u zagrebačkoj osnovnoj Montessori školi barunice Dédée Vranyczany, ušao u službeni natjecateljski program Dubrovnik Film Festivala 2021.! Festival se održava u Dubrovniku od 14. do 17. listopada 2021. godine, a održati će se uživo ili online u slučaju nepovoljne epidemiološke situacije.

Nakon premijere u Brazilu na festivalu Anim!Arte – međunarodnom studentskom festivalu animacije i prve nagrade na Vafi&Rafi festivalu u Varaždinu, “Snovi na kvadrat” su na festivalu Animator FEST – European Youth Festival of Animated Film u Jagodini osvojili Grand Prix u međunarodnoj kategoriji! Malo atmosfere s dodjele možete uhvatiti u prilogu lokalne TV: https://www.youtube.com/watch?v=C708wAVe0_Y te u Večernjim Novostima.

Ali ni to nije sve, “Snovi na kvadrat” su imali talijansku premijeru u lipnju ove godine na međunarodnom festivalu animacije Cartoon Club u Riminiju, a slijedi mu prikazivanje na domaćem FIFES comedy film festivalu, te britanskom Cadora Film Festivalu. Još malo i nećemo imati mjesta za lovorike na plakatu 🙂

  • „Snovi na kvadrat / Dreams squared“ – animirani film, nastao u Zagrebu na majstorskoj radionici 2020. godine pod mentorstvom nagrađivanih iskusnih animatora, Božidara Trkulje i Dorotee Radušić. Autori filma su: Oskar Bujger, Leda Gradski, Eva Romana Cvijetić, Kala Andrić, Mila Kranjčević, Lovro Biondić, Eva Japundžić, Lina Mlinarević i Laura Gotovac. Film priča o jednoj zanimljivoj “noćnoj mori” koja se kao i slavna priča “Pale sam na svijetu” sretno završava – u krevetu!

Također nastali na prošlogodišnjim Frooom! radionicama, kratki filmovi “Trač” i “Ključ za vrata” su uvršteni u natjecateljski program 59. Revije hrvatskog filmskog stvaralaštva djece!

Ove godine Revija će prikazati ukupno 78 filmova u natjecateljskom programu, a održava se u Varaždinu od 30. rujna do 3. listopada 2021. te će ako bude moguće, filmove predstaviti i uživo.

  • Čestitke autorima filma “Trač” – Filipu Daidžiću, Vitu Kekinu, Gregoru Lukiću, Ivanu Šporeru, Martinu Miki Zagorcu, Mili Kranjčević te mentoru, nagrađivanom redatelju i svestranom filmskom autoru, Karlu Vorihu!
  • Čestitke autorima filma “Ključ za vrata” – Oskaru Bujgeru, Martinu Lugariću, Renatu Horvatu te mentoru, profesoru filozofije, nagrađivanom redatelju, piscu i glumcu Veni Mušinoviću!

Velike čestitke svim zagrebačkim Frooom!-ovcima te velika hvala našim donatorima, Gradu Zagrebu i Zagrebačkoj županiji, kao i partnerima, osnovnim školama Montessori i Silvija Strahimira Kranjčevića, Hrvatskom filmskom savezu te centru za kulturu Trešnjevka

Bacače Sjenki podržavaju Nacinalna Zaklada za razvoj civilnog društva, Zaklada kultura Nova, Hrvatski audiovizualni centar, Ured za udruge Republike Hrvatske te EU Media

[izvor informacije Bacači sjenki]