Premijera lutkarske predstave prema narodnoj priči TRI PRAŠČIĆA Ane Tonković Dolenčić u režiji Lea Katunarića

Zagrebačkom kazalištu lutaka predstavlja novu premijeru, koja će se održati u petak 10. rujna 2021. u 19 sati. Pretpremijera je na rasporedu u četvrtak 9. rujna 2021. u 18 sati.

Zagrebačkom kazalištu lutaka veliko je zadovoljstvo najaviti novu premijeru vrlo dobro poznatog naslova: Tri praščića. Tri praščića jedan su od amblematskih naslova repertoara Zagrebačkog kazališta lutaka, a novom inscenacijom prilagođavaju se jeziku, pažnji i shvaćanju novih generacija djece, roditelja i odgajatelja. Ovom predstavom se kroz igru i suradnju s publikom gradi priča iz koje nikad nije kasno učiti. Živimo u brzom vremenu instant rješenja i svima nam je ponekad potrebno prisjetiti se kako svaka kvaliteta ima čvrste temelje i gradi se vrijedno, ciglu po ciglu.

Fotografiju ustupio ZKL – Foto Ines Novković

„Jedna od bajki koja to vrlo točno uči jest ona o tri praščića. Priča je svima poznata. Majka u svijet šalje svoja tri sina, oni grade kuće u skladu sa svojim karakterom i navikama. Tu je, naravno, i strašni vuk kao paradigma svih opasnosti, a basna će pokazati da se površnost i lijenost u svijetu odraslih skupo plaćaju. Okrutnost izvornika ove basne prisutna je u dvije verzije – starija ide tako da vuk pojede dva lijena praščića, a u drugoj verziji vuk bude živ skuhan u kući vrijednog praščića, a dvojica lijenčina, nadajmo se, nauče svoju lekciju“, piše autorica dramatizacije Ana Tonković Dolenčić.

U predstavi glume: Ana Herceg, Boris Mirković, Mario Mirković, Adam Skendžić, Anđelko Petric i Ivan Bošnjak. Glazbu potpisuje Mario Mirković, lutke Ana Sekulić, scenografiju David Peroš Bonnot, a dizajn svjetla Vilim Sever.

Gledatelji mogu s pouzdanjem doći u Zagrebačko kazalište lutaka jer su osigurani svi uvjeti za sigurno i ugodno gledanje predstave u skladu s preporukama HZJZ-a.

[izvor informacije Zagrebačko kazalište lutaka]