Demoni
Demonic (2021.)
Redatelj: Neill Blomkamp
Glumci: Carly Pope, Terry Chen, Nathalie Boltt
Žanr: horor
Trajanje: 104 min
Država: SAD

Sadržaj:
Ime redatelja Neilla Blomkampa širokoj publici već je dobro poznato. Svojim redateljskim prvijencem iz 2009. godine, filmom “District 9” pobrao je hvalospjeve publike i kritike te zaradio nominaciju za Oscara. Njegov sljedeći film “Elysium” također je pobrao odlične kritike. Ove godine Blomkamp predstavlja film snimljen u tajnosti tijekom pandemije, koji govori o mladoj ženi koja oslobađa zastrašujuće demone kada se krenu otkrivati nadnaravne sile u korijenu desetljeća starog raskola između majke i kćeri. Zastrašujući horor redatelja Neilla Blomkampa (District 9 i Elysium) koji je sniman u tajnosti tijekom pandemije.

Demoni – Wikipedia
Demonic – IMDb


Snake Eyes
Snake Eyes: G.I. Joe Origins (2021.)
Redatelj: Robert Schwentke
Glumci: Henry Golding, Samara Weaving, Úrsula Corberó, Andrew Koji
Žanr: akcija, avantura
Trajanje: 121 min
Država: SAD

Sadržaj:
Snake Eyes jedan je od fanovima najdražih likova, ponajviše zbog svoje tajnosti i ubojitosti. U samostalnom filmu će tražiti ubojicu svog oca. Snake radi za Cobru, i pristaje na krađu svetog dragulja Arashikagea u zamjenu za informacije o ubojici svog oca. Međutim, njegova je odanost na kušnji kada Cobrina istinska namjera dođe u fokus i on tada počne propitivati svoju misiju osvete. Snake Eyes, tihi komandos i jedan od fanovima najdražih likova G.I. Joe franšize u svom solo, spin-off filmu!

Snake Eyes – Movie Site
Snake Eyes: G.I. Joe Origins – IMDb


Metak i milkshake
Gunpowder Milkshake (2021.)
Redatelj: Navot Papushado
Glumci: Karen Gillan, Lena Headey, Carla Gugino, Chloe Coleman, Michelle Yeoh, Angela Bassett , Paul Giamatti
Žanr: akcija
Trajanje: 114 min
Država: SAD

Sadržaj:
Sam (Karen Gillan) je bila dvanaestogodišnja djevojčica u trenutku kada ju je njezina majka, elitna profesionalna ubojica, bila prisiljena napustiti. Sam je odgojila nemilosrdna kriminalna organizacija, The Firm, za koju je njezina majka radila. Sada, petnaest godina kasnije, Sam slijedi majčine stope i odrasla je u nemilosrdnu ubojicu za The Firm. Svoje smrtonosne talente koristi kako bi uklonila sve neprijatelje organizacije za koju radi. Vrlo je efikasna i lojalna. No kada visokorizičan posao krene po zlu suočena je s odabirom, lojalnost organizaciji ili zaštita nevine osmogodišnjakinje Emily (Chloe Colemaan). Odabire zaštitu Emily i The Firm na nju otvara sezonu „lova“ i ucjenjuje njen život. Jedina šansa za Sam je ujedinjenje s majkom i njezinim suradnicama, koje su također u poslu, The Librarians (Angela Bassett, Michelle Yeoh i Carla Gugino). Tri generacije žena moraju naučiti vjerovati jedna drugoj te se oduprijeti The Firm i svim ubojicama koje će poslati za njima.

Metak i milkshake – Movie Site
Gunpowder Milkshake – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Kino Kinoteka, Art-kino Croatia, Kino Metropolis i IMDb]