Till Death (2021.)
Redatelj: S.K. Dale
Glume: Megan Fox, Callan Mulvey, Eoin Macken, Aml Ameen

Prvih dvadeset minuta ovog hororskog trilera stavlja nas na kušnju, jer sentimentalni odnos glavne junakinje Emme (Megan Fox) s njezinim suprugom Markom (Eoin Macken) i ljubavnikom Tomom (Aml Ameen), teško je podnošljiv. Trebate izdržati tih dvadesetak minuta, jer uvodne scene samo su prividna situacija za ono što slijedi. Emma i Mark odlaze u neku kuću u ledenoj pustopoljini kako bi proslavili godišnjicu i stabilizirali svoj brak. Emma se ujutro budi vezana lisičinama za svojeg supruga koji je pozdravlja i pred njom izvrši šokovit i neobjašnjiv čin. Tada počinje Emmina noćna mora u hladnoj ispražnjenoj kući gotovo bez mogućnosti da se oslobodi, a prava iznenađenja tek slijedi. Međutim, Emma nije žena koja će samo tako odustati, njezina dovitljivost doći će do izražaja u ovoj naizgled bezizlaznoj situaciji… Suprugov postupak vezan je s njegovim poslovnim krahom, a neke njegove veze iz prošlosti uskoro će izroniti u najgorem mogućem obliku.

Fotografiju ustupio Blitz

Spomenimo da smo nešto slično već vidjeli na filmu, po djelu slavnog Stephena Kinga. U ‘Geraldovoj igri’ (Gerald’s Game, 2017.) Mikea Flanagana s Carlom Gugino i Brucem Greenwoodom, bračnom paru s podugim stažem ljubavna igrica izmakne kontroli. Suprug umre uslijed srčanog udara, a supruga ostaje zavezana za krevet u kući na osamljenom mjestu u čijoj blizini nema ni prometa ni bilo čijeg prisustva.

Glumica sa zanimljivom karijerom Megan Fox glumila je (spomenut ćemo samo glavne uloge) u akcijskoj SF franšizi ‘Transformeri’ (2007.) i ‘Transformeri: Osveta poraženih’ (2009.), biografskoj komediji ‘Kako izgubiti prijatelje i otuđiti se od ljudi’ (2008.), horor komediji ‘Tijelo lijepe Jennifer’ (2009.), akcijskom fantasyju ‘Jonah Hex’ (2010.), romansi ‘Passion Play’ (2010.), akcijskim komedijama ‘Ninja Kornjače’ (2014.) i ‘Ninja Kornjače: Izlazak iz sjene’ (2016.), misteriju ‘Zeroville’ (2019.), ratnom ‘Jangsa-ri 9.15.’ (2019.), obiteljskoj komediji ‘Think Like a Dog’ (2020.) i akcijskom hororu ‘Rouge’ (2020.). Redatelju S.K. Daleu ovo je, nakon četiri kratka, prvi dugometražni igrani film.

Robert Jukić, Zagreb, 14.07.2021.

Informacije o filmu:

Dok nas smrt ne rastavi
Millennium Media, 2021.
Trajanje: 109 min
Format: 2.35 : 1
Color: Color
Zvuk: Dolby Digital
Scenarij: Jason Carvey
Glazba: Walter Mair
Još glume: Jack Roth, Stefanie Rozhko, Julian Balahurov, Lili Rich, Teodora Djuric

Film je pogledan u multipleksu CineStar Novi Zagreb

Dok nas smrt ne rastavi – Rotten Tomatoes
Till Death – IMDb