FILM SNIMAN PREMA ORIGINALNIM ZAPISIMA NAJPOZNATIJIH DEMONOLOGA ‘0PRIZIVANJA 3: KRIV JE SOTONA’ NAJSTRAŠNIJI HOROR GODINE VRATIO JE PUBLIKU U KINA. NAJSTRAŠNIJI HOROR GODINE IMA NAJBOLJE OTVARANJE GODINE.

Novi kino hit kompanije Warner Bros. u distribuciji Blitz filma: PRIZIVANJA 3: KRIV JE SOTONA je ovog vikenda napunio domaće kino dvorane s rekordnih 7.839 gledatelja, te je time ostvario najjače otvaranje franšize Prizivanje, ali i najbolje otvaranje takvog žanra ove godine u Hrvatskoj! Također je ovog vikenda napunio domaće BiH kino dvorane sa preko 2.000 gledatelja, te je time ostvario najjače otvaranje franšize Prizivanje, ali i najbolje otvaranje takvog žanra ove godine u Bosni i Hercegovini!

Ovo je treći film franšize Prizivanja koji otkriva zastrašujuću priču o teroru, ubojstvu i nepoznatom zlu koje je šokiralo čak i iskusne istražitelje paranormalnih pojava, Eda i Lorraine Warren. Opisuje jedan od najsenzacionalnijih slučajeva iz njihovih dosjea, a započinje borbom za dušu dječaka te ih zatim odvodi dalje od svega što su ikad prije vidjeli.

Film započinje Warrenima i svećenikom koji pokušava istjerati zlog duha iz tijela dječaka Davida. Prema redatelju Chavesu, u arhivama nisu pronađene fotografije stvarnog egzorcizma, ali više je svjedoka izjavilo kako je David levitirao. Publika je to vidjela u mnogim filmovima o egzorcizmu. Redatelj je stoga odlučio pomaknuti granicu na sekvencu u kojoj je David pucanjem kostiju pretvoren u ljudski „perec“.

“Kad vidite levitaciju, u tome postoji nešto čarobno”, kaže Chaves. “Ali vidjeti malo dijete koje prolazi kroz takva iskrivljenja, i u biti je fizički mučeno, bilo je jako uznemirujuće.”

Kao da nije bio dovoljan ovakav jezivi uvod, glavna je radnja filma inspirirana još jednim istinitim događajem u kojem se po prvi put u povijesti SAD-a osumnjičenik za ubojstvo branio demonskim opsjednućem.

Redatelj filma je Michael Chaves, producenti su James Wan i Peter Safran, a za zastrašujući scenarij je zaslužan David Leslie Johnson-McGoldrick. Scenarij je nastao prema priči Jamesa Wana i Davida Lesliea Johnsona-McGoldricka, a temelji se na likovima koje su stvorili Chad Hayes i Carey W. Hayes. U ostalim ulogama su Ruairi O’Connor, Sarah Catherine Hook i Julian Hilliard.

Film u distribuciji Blitza, možete pogledati u svim kinima, u premium formatima: IMAX i 4D, kao i u 2D formatu. Ulaznice su u prodaji online i na blagajnama kina.

Prizivanja 3: Kriv je Sotona – Movie Site
The Conjuring: The Devil Made Me Do It – IMDb

[izvor informacije Blitz Film & Video]