Mjesto tišine 2
A Quiet Place: Part II (2020.)
Redatelj: John Krasinski
Glumci: Cillian Murphy, Emily Blunt, Noah Jupe
Žanr: horor, triler
Trajanje: 97 min
Država: SAD

Sadržaj:
‘Mjesto tišine 2’ se nastavlja na kraj prvog dijela. Nakon što im je uništen siguran dom, Evelyn (Emily Blunt) i njezino troje djece kreću dalje u nepoznati svijet, u kojem čak i najmanji zvuk znači smrt. Pokušavaju pronaći druge preživjele i proširiti svoja nova saznanja o tome kako ubiti ta stvorenja. Nastavak nadnaravnog, napetog horor trilera Johna Krasinskog – ‘Mjesto tišine’ iz 2018.godine.

Mjesto tišine 2 – Movie Site
A Quiet Place: Part II – IMDb


Cruella
Cruella (2021.)
Redatelj: Craig Gillespie
Glumci:
Emma Stone, Mark Strong, Emma Thompson
Žanr: komedija, akcija
Trajanje: 133 min
Država: SAD

Sadržaj:
U želji da postane slavna dizajnerica Cruella stiže u London. Njen osjećaj za modu primjećuje barunica Von Hellman, inače modna legenda. Ali njihov odnos pokreće niz događaja i otkrića koja će dovesti do toga da Cruella oslobodi svoju opaku stranu i postane osvetoljubiva Zlica od Opaka. Smješten u London 1970-ih, film istražuje kako je zapravo nastala Zlica od Opaka, jedna od istovremeno najstrašnijih i najdražih Disneyjevih zlikovica!
„Film Cruella sadrži nekoliko scena s trepćućim svjetlima koje mogu utjecati na one koju su osjetljivi na fotoosjetljivu epilepsiju ili imaju druge fotoosjetljivosti”.

Cruella – www.tomsguide.com
Cruella – IMDb


Starac i roda, priča o Malenoj i Klepetanu
Storkman (2020.)
Redatelj: Tomislav Jelinčić
Žanr: dokumentarni
Trajanje: 76 min
Država: Hrvatska, SIovenija, Italija

Sadržaj:
Prije dvadeset i osam godina, udovac Stjepan Vokić pronašao je rodu ranjenog krila. Spasio joj je život i nazvao je Malena. Otada njih dvoje dane provode zajedno, većinom u iščekivanju novog proljeća i ljetnih dana kada se Malenoj vraća njezin vjerni partner, Klepetan. Bez Stjepana, Malena sigurno ne bi preživjela zimu. A što bi Stjepan bez Malene?

Starac i roda, priča o Malenoj i Klepetanu – www.liburniafilmfestival.com
Storkman – IMDb


Croods: Novo doba – sink
The Croods: A New Age (2020.)
Redatelj: Joel Crawford
Glumci: Frano Mašković, Nataša Dorčić, Jelena Vukmirica Makovičić, Filip Križan, Marko Cindrić, Mirela Brekalo Popović
Žanr: animirani
Trajanje: 95 min
Država: SAD

Sadržaj:
Nakon sedam godina omiljena prahistorijska obitelj, Croods, se vraća na velika platna. Do sad su se susreli s mnogobrojnim nedaćama i opasnostima, ali na ono što ih čeka nikako se nisu mogli pripremiti. Naime srest će drugu obitelj koja je puno naprednija od njih. Animiranu avanturu režirao je Joel Crafword koji je i sam glumio u mnogim animiranim filmovima studija DreamWorks, a producent je Mark Swift. Croodsi traže novo mjesto za život te putuju svijetom u potrazi za sigurnijim mjestom za svoj dom. U svojoj potrazi nailaze na idilično mjesto okruženo zidinama i s jako puno hrane. No tamo nailaze i na novu, puno napredniju obitelj, koja ih se želi riješiti što prije. Nova obitelj je daleko razvijenija od Croodsa, žive u kući na drvetu, znaju uzgajati hranu, imaju WC, lift i mnoge druge izume koje Croodi nisu nikada vidjeli. No neočekivani obrat natjerat će obje obitelji da surađuju i krenu na pustolovinu života s druge strane zidina. Na tom putu će shvatiti da ih ipak veže puno stvari te da mogu premostiti razlike koje ih razdvajaju.

Croods: Novo doba – Movie Site
The Croods: A New Age – IMDb

[izvor informacija CineStarCineplexx, Kino Kinoteka, Art-kino Croatia, Kino Metropolis i IMDb]