DRAMSKI I PLESNI STUDIO INK
Dennis Kelly
DNK

PREMIJERA:
28. svibnja 2021.u 20 sati

Prijevod, scenografija i režija: Aleksandar Bančić
Asistentica režije i scenski pokret: Andrea Gotovina
Oblikovanje svjetla: Dario Družeta
Glazba: Saša Stepanović
Kostimi: izbor izvođača
Rekvizita: Desanka Janković
Vizualni identitet: Melissa Malešević (asistent Moris Nikolić)

Fotografiju ustupio INK

Izvođači:
Lucija Blagonić, Tara Buić, Alja Erjavec, Gregor Flego, Iva Kovač, Daria Krepkova, Dora Macuka, Melissa Malešević, Moris Nikolić, Petra Povrzanović, Ema Vještica, Laura Vuković

Grupa tinejdžera se nalazi na moralnom raskrižju. Učinili su nešto vrlo, vrlo loše. Koji će put odabrati? Hoće li prikriti svoje postupke ili će sve reći policiji? Što ako bi njihovo prikrivanje poboljšalo odnose unutar grupe, ali u isto vrijeme dovelo u opasnost nevinog čovjeka?

“Filipe, misliš li da je moguće mijenjati stvari? Misliš li da smo osuđeni ponašati se poput ljudi koji su živjeli prije nas?”

Ovaj suvremeni klasik Dennisa Kellyja koristi priču o tinejdžerima kako bi zapravo progovorio o svima nama i našoj nemogućnosti da se othrvamo iz začaranog kruga našeg naučenog ponašanja, navika i tradicija. Odgajani smo na način da prihvaćamo društvene odnose kao nešto zadano i nepromjenjivo. Iako se tehnologija oko nas prebrzo razvija, ljudska se narav nepromjenjivo perpetuira. Često polažemo nadu u mlade ljude da će promijeniti svijet no ovaj komad postavlja pitanja jesu li mladi spremni na promjene, jesu li dovoljno hrabri, što je potrebno kako bi se stvorila promjena?

[izvor informacije INK Pula]