U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Fotografiju ustupio TB

“Ainbo” je priča o djevojčici iz Amazonske prašume koja uz pomoć duhovnih vodiča pokušava spasiti svoju zemlju od destruktivne pohlepe bijelaca u potrazi za zlatom. Zanimljivo je da domorodački narod vidi došljake i njihove strojeve kao zle duhove, pa im se Ainbo suprotstavlja uz pomoć čarolije i duhovnih vodiča. Film je u duhu “Kralja lavova”, “Moane” i “Avatara” i kao takav šalje divne ekološke poruke, za koje se nadamo da će ostati u djeci i kada odrastu. Dizajn likova i ambijenata je prekrasan, a priroda zaista dolazi do izražaja i dobrodošla je u ovim neobičnim vremenima kad nas se od nje izolira i otuđuje. Roditelji ne trebaju brinuti o rječniku, seksualnim aluzijama, niti ludom tempu, već se ugodno mogu smjestiti u polupraznim kino dvoranama i nakratko posjetiti Amazonsku prašumu.

Za djecu: 8+.

Za roditelje: Film je odličnog dizajna, laganog tempa, ekološke i spiritualne tematike, pa mu se i roditelji mogu lako prepustiti, kao u kakvom izletu u prirodi.

Nasilje: Neki likovi pogibaju, no ti prizori nisu prikazani dramatično. Nasilje je u filmu uglavnom sugestivno. Primjerice, jedan domorodački ratnik krene za Ainbo da ju ubije ali to nikada ne učini, ili zli lik pogine pa se iz njega oslobodi dobra duša.

Zastrašujući prizori: Zli bijelac je prikazan s crvenim svjetlećim očima ili kao čudovište koje mijenja oblik, pa bi manjoj djeci mogao biti zastrašujući.

Rječnik: Primjeren je djeci.

Seks: Nema seksualnih prizora.

Tempo: Normalan.

Tihoni Brčić

Ainbo: Dobri duh Amazone – Movie Site
AINBO: Spirit of the Amazon – IMDb

Facebook