Willy’s Wonderland (2021.)
Redatelj: Kevin Lewis
Glume: Nicolas Cage, Emily Tosta, Beth Grant

Nicolas Cage zadnjih nekoliko godina specijalizirao se za uloge u hororima, a jedan od zadnjih je ‘Zabavni park noćnih mora’ u kojem se mora suočiti s animatronicima, opakim mehaničkom čudovištima kojima vladaju duhovi bivših serijskih ubojica. Obzirom da u žanru horora vlada kronični nedostatak originalnih ideja, autori se dovijaju recikliranjima već poznatih situacija, a u ovom slučaju to je kombinacija atmosfere malog mjesta u ruralnom dijelu Amerike, zabavnog parka, prošlosti koju treba zaboraviti, serijskih ubojica čiji duhovi još žive i pokvarenih zaštitnika zakona.

Fotografiju ustupio Blitz

Opušteno putujući šminkerskim autom negdje u zabitom kraju The Janitor (u prijevodu Podvornik, odnosno Nicolas Cage) probuši gume jer je netko postavio prepreku koja se obično postavlja bjeguncima. Nakon što mu odvezu auto u lokalnu radionicu, ne može platiti račun jer vlasnik samo da ne prima kartice, već u gradiću nema bankomata ni banke. Kako bi platio račun za popravak, pristaje na to da očisti zapušteno lokalno zabavište za klince Willy’s Wonderland koje je godinama zatvoreno. Čišćenje mora obaviti sam u noćnoj smjeni, i mora biti zaključan… Međutim, ako sile zla i vrebaju u tom zabavnom parku, ne znaju da postoji i netko gori od njih, a to je neuništivi Podvornik koji će pokazati kako se postupa sa silama Zla. Treba spomenuti i mladež iz tog grada koja želi uništiti taj Park noćnih mora.

‘Zabavni park noćnih mora’ nije ni smiješan, iako ga žanrovski opisuju kao horor komediju, a ni strašan, već i pomalo dosadan zbog predvidljivosti. A da ne spomenem niz nelogičnih poteza mlade ekipe koja ulazi u Park kako bi pomogla liku kojemu uopće ne treba pomoć. Film koji se odmah može kandidirati za domaći Trash film festival, ako se u ovim pandemijskim uvjetima još uvijek održava. A na kraju recimo da je najzanimljivija stvar da Nicolas Cage u filmu ne izgovori ni jednu riječ.

Redatelj Kevin Lewis do sada snimio je uglavnom slabo ocjenjene filmove, iako u nekima igraju i jako dobri glumci. To su krimidrama ‘The Method’ (1996.), triler ‘Downaward Angel’ (2001.), komedija ‘Malibu Spring Break’ (2003.), drama ‘Dark Heart’ (2006.), akcijski fantasy ‘The Drop’ (2006.) i krimidrama ‘The Third Nail’ (2007.). U pripremi su horori ‘Dark County’ i ‘Glutton’.

Robert Jukić, Zagreb, 27.04.2021.

Informacije o filmu:

Zabavni park noćnih mora
JD Entertainment, Landafar Entertainment, Landmark Studio Group, 2021.
Trajanje: 88 min
Format: 2.39 : 1
Color: Color
Zvuk: Dolby Digital
Scenarij: G.O. Parsons
Glazba: Émoi
Glume: Ric Reitz, Chris Warner, Kai Kadlec, Caylee Cowan, Jonathan Mercedes, Terayle Hill, Christian Delgrosso, David Sheftell, Jiri Stanek, Jessica Graves Davis, Taylor Towery, Chris Schmidt Jr.

Film je pogledan u multipleksu CineStar Branimir

Zabavni park noćnih mora – En.wikipedia.org
Willy’s Wonderland – IMDb

Facebook