Gledalište, godišnji festival filmova članova Kinoklub Zagreb, održat će se od 14. do 16. svibnja 2021. u Kinu Tuškanac

Kinoklub Zagreb, najstariji kinoklub u Hrvatskoj i najplodnija hrvatska filmska producentska kuća kratkih filmova, na 14. po redu Gledalištu, od 14. do 16. svibnja 2021. u Kinu Tuškanac predstavit će svoju godišnju filmsku produkciju. Na Gledalištu će se prikazati svi filmovi članova KKZ-a snimljeni u 2020. godini. Usprkos pandemijskim uvjetima, kinoklubaši su u prošloj godini uspjeli snimiti bogatu i raznovrsnu kolekciju amaterskih filmova svih žanrova.

Gledalište će početi svečanim otvaranjem i prvom natjecateljskom projekcijom u petak, 14. svibnja 2021. u 19 sati.

Filmovi će se prikazivati u projekcijskim blokovima u 17, 19 i 21 sat u kinu Tuškanac. Tročlani veliki žiri dodijelit će Nagradu ‘Maksimilijan Paspa’ za najbolji amaterski film u 2020. godini. Članovi žirija bit će Valentina Lončarić, Hrvoslava Brkušić i Ivor Glavaš.

Nagradu kritike dodijelit će članovi žirija kritike kojeg čine polaznici Radionice filmske kritike i analize u KKZ-u.

U popratnom programu održat će se projekcija restauriranih filmova Tatjane Ivančić. Tatjana Ivančić pionirka je ženskog stvaralaštva u kontekstu hrvatskog amaterskog i eksperimentalnog filma te jedan od najproduktivnijih autora Kinokluba Zagreb.

Također, svi zainteresirani mogu sudjelovati i u Kritičarskom inkubatoru, intenzivnoj radionici kritike tijekom Gledališta, koju će voditi Višnja Vukašinović Pentić. Za prijavu je potrebno poslati kratku biografiju na mail adresu visnja.pentic@gmail.com Rok za prijave je 9. 5. 2021.

Detaljan program i selekcija filmova bit će objavljeni u nadolazećim tjednima zato svakako pratite naše društvene mreže i internetsku stranicu.

[izvor informacije Kinoklub Zagreb]

Facebook