Svjetlo i tama, i mi koji živimo između.

Kada je 1878. iz Dublina stigao u London, Bram Stoker bio je mlad, netom oženjen činovnik, kojemu je ponuđen posao iz snova: na poziv velikoga Henryja Irvinga postat će glavni upravitelj tek osnovanoga Kazališta Licej. U godinama koje slijede vulkanski glumac i suzdržani mladić s književnim ambicijama zajedno će stvoriti jedan od najslavnijih londonskih teatara, a kada se Irvingovu ansamblu pridruži najomiljenija glumica epohe, talentirana i neodoljiva Ellen Terry, čini se da im je samo nebo granica.

Ali tu je i sjena, i sve ono što se skriva u njoj.

U Londonu koji svojom seksualnošću fascinira i sablažnjava Oscar Wilde, a brutalnim ubojstvima terorizira Jack Trbosjek, troje izvanrednih ljudi započinje zajednički život prepun drame, preobrazbi i strasti. Hraneći se svjetlom i tamom, ljubavlju i strahom, na mjestu njihova susreta rodit će se priča o Drakuli – ona kojom će Bram Stoker, godinama nakon svoje smrti, osvojiti književnu besmrtnost.

Nagrađivani roman Igra sjena Josepha O’Connora zadivljujući je portret Londona osvijetljenog plinskim svjetiljkama, treptavog od siline života. O’Connorov nestvarno lijepi ukradeni pogled na zlatno doba viktorijanskoga kazališta i njegove najsjajnije protagoniste najmoćniji je kada čitatelja uvodi u njihove najdublje i najmračnije sjene.

“Malo je živućih pisaca koji nas tako izvjesno, s tako senzualnim nabojem, tako veličanstvenim rečenicama mogu vratiti kroz vrijeme. Joseph O’Connor je čudo, a Igra sjena trijumf.”
– Peter Carey

“Joseph O’Connor izuzetno je velik umjetnik i pripovjedač. Razina užitka u ovom je nevjerojatnom novom romanu veličanstvena.”
– Sebastian Barry

“Uzbudljiv roman, izuzetno napet u nakani da prikaže karaktere onih čije su ljubavi i životi nadahnuli Drakulu. Duboko ganutljiv.”
– Essie Fox

“Koliko god nam ova iznimno zabavna knjiga govorila o veličanstvenom dosegu prijateljstva i ljubavi, Igra sjena također je dirljiva – ponekad i bolna – priča o prolaznosti, gubitku i istinskoj odanosti.”
The Guardian

“Roman intenzivne atmosfere… Silno napet dok tutnji Londonom koji je opustošio Jack Trbosjek, ali upravo moćan i dirljiv dok meditira o skrivenoj seksualnosti.”
The Literary Review

“Najveći irski pripovjedač.”
The Sunday Independent

Pročitaj polavlje

Joseph O’Connor:
Joseph O’Connor rođen je 1963. u Dublinu. Među njegovim djelima su i bestseleri Zvijezda mora, Redemption Falls i Svjetlo za duhove. Svojim prvijencem Kauboji i Indijci ušao je u uži izbor za nagradu Whitbread. Djela su mu prevedena na četrdeset jezika. Od irskoga PEN-a je 2012. primio Nagradu za iznimna postignuća u književnosti, a 2014. je angažiran kao profesor kreativnog pisanja na Sveučilištu Limerick. Igra sjena proglašena je najboljim romanom 2019. godine u izboru Irish Book Awards, kao i knjigom godine Sunday Timesa. Finalistica je prestižne nagrade Costa Book Award.

Informacije o knjizi:

Joseph O’Connor
Igra sjena

Jezik izvornika: engleski
Prijevod: Ivana Šojat
Broj stranica: 392
Datum izdanja: veljača 2021.
ISBN: 978-953358308-2
Naslov izvornika: Shadowplay
Vrsta uveza: tvrdi s ovitkom
Visina: 225 mm
Težina: 680 g
Cijena: 169,00 kn
Cijena na web stranici: 152,10 kn

[izvor informacije Fraktura]

Facebook