U želji da roditeljima pomogne u izboru dječjih filmova u kinima, Najsretnija beba Hrvatska pruža preporuke za Kids friendly filmove.

Fotografiju ustupila IB

Film “Raya i posljednji zmaj”  je još jedan uradak Disneya koji će s užitkom pogledati i djeca i odrasli. Glavna tema filma je gubitak najmilijih koje su zli duhovi Druuni pretvorili u kamenje i kako se s tim nositi. Kroz akcijske scene, gegove i smiješne situacije se provlače i teme poput povjerenja, prijateljstva, suradnje i predrasuda. Osim toga, ukazano je da je odlučnost i vjera u sebe ključna kako bi se prebrodile krize. Ali ne samo to. Da se ne moramo sami suočavati s problemima i preprekama koje nam život donosi, već da samo trebamo zatražiti pomoć i da će se uvijek naći netko tko će biti uz nas i pružiti nam podršku. Film je sinkroniziran na hrvatski jezik i prikazuje se u 2D-u, 4DX-u i IMAX-u.

Za djecu: 8+.

Za roditelje: Film će i roditeljima biti zabavan.

Nasilje: Nasilje se povremeno prikazuje u borbama između vojski sukobljenih zemalja, u borbama između glavnih junaka i negativaca, te kada se prikazuje kako Druuni (zli duhovi) pretvaraju ljude u kamenje.

Zastrašujući prizori: Nema prizora koji bi djecu mogli zastrašiti.

Riječnik: Je primjeren za djecu.

Seks: Nema prizora, niti dijaloga seksualne prirode.

Tempo: Dinamični tempo i brži razvoj radnje kod mlađe djece mogli bi onemogućiti praćenje radnje i izazvati gubitak pažnje.

Iva Brčić

Raya i posljednji zmaj – En.wikipedia.org
Raya and the Last Dragon – IMDb

Facebook