V.B.Z. predstavlja kuharicu u ravnoteži “ALKA75”, jedinstveni koncept zdrave i uravnotežene prehrane.

ALKA75 jedinstveni je koncept zdrave, uravnotežene prehrane i načina života koji je osmislio Damir Jelenski, profesor geografije i strastveni pobornih zdravog života, a svojim maštovitim receptima knjigu je obogatio njegov kolega Šime Sušić, inače pobjednik prvog hrvatskog MasterChefa.

Prehrana prema ideji ALKA75 iznimno je važna jer stvaranjem alkalnog okruženja u organizmu možemo se boriti protiv bolesti povezanih s prehranom, ojačati svoj imunosni sustav i postići hormonsku ravnotežu organizma, što su dvije najvažnije obrambene linije cjelokupnoga zdravlja. Ideja ugodnog života ALKA75 objedinjuje najbolje dijelove mnogih teorija prehrane i zdravlja: teorija sezonske prehrane, sirovojedstva, makrobiotike, vegetarijanstva, kiselo-lužnate hrane, hrane iz biološkog i lokalnog uzgoja, prehrane ‘u zoni’, paleoprehrane, prehrane LCHF, programa Clean te ajurvede. ALKA75 pruža brojne dobrobiti za naš duh i tijelo: među ostalim, pridonosi zdravlju koštanog sustava, snižava kolesterol i krvni tlak, pomaže očuvati srce i krvne žile, regulira tjelesnu težinu…

ALKA75 – Kuharica u ravnoteži nudi mnoštvo zanimljivih i ukusnih recepata koji će vas uputiti kako uspostaviti ravnotežu ne samo na tanjuru nego i u životu. Kako bi vam pomogli da se riješite nezdravih prehrambenih navika i prigrlite zdrav način života, autori su uz pomoć nutricionista osmislili tablice s preporučenim namirnicama i dali prijedloge plana prehrane i tjednih jelovnika, po godišnjim dobima, što će vam olakšati odabir namirnica i dati vam ideju što i kako jesti.


„Znanjem želimo povećati izglede za dulji i kvalitetniji život jer neznanje je prijatelj svih bolesti! Nema univerzalnoga čarobnog lijeka koji će jednim potezom riješiti zdravstvene probleme nastale dugotrajnim opterećenjem organizma zbog unošenja neprikladne hrane i toksina, nagomilavanja negativnih misli te zbog tjelesne neaktivnosti. Jedini lijek je složena promjena načina života prilagođena pojedincu.

Ova kuharica ‘liječnički jezik’ i ‘misteriozne upute’ liječnika i nutricionista o načinu života i prehrani prevodi na svima razumljiv svakodnevni jezik. Nadamo se da će mnogi u jednom trenutku svoga života posegnuti za ovom knjigom. Neki zato što žele ostati zdravi što je dulje moguće, a bolesni jer žele ozdraviti!“

Damir Jelenski i Šime Sušić

Informacije o knjizi:

Damir Jelenski i Šime Sušić
ALKA75 – kuharica u ravnoteži

Izdavač: V.B.Z. d.o.o
Područje: Kulinarstvo
Uvez: Tvrdi uvez
SKU: VBZ-9808215
Kategorija: Kulinarstvo
Oznake: zdrava prehrana, zdravlje
Jezik: Hrvatski
Biblioteka: Stručno-popularna
Godina izdanja: 2021
Format: 20*20
Broj stranica: 208
ISBN: 9789535203698

[izvor informacije V.B.Z.]

Facebook