Umjetnička filmska preobrazba ‘Meandara’, posljednjeg studijskog albuma Putokaza.

Riječima Saše Ostojića, dugogodišnje suradnika Putokaza: “Nema nas, da bi nas bilo. Dijelom je to onog životnog putovanja, u kojem je Smrt tek jedna od faza reciklažnog postupka”, započelo je u svečanoj dvorani Palače šećera, predstavljanje omnibusa “Meandri”. Omnibus stiže kao “Šećer za 37. rođendan” Putokaza, jednog od najdugovječnijih I najprepoznatljivijih brendova hrvatske glazbene scene!

Fotografiju ustupili Putokazi

OmniBus Meandri vizualna je, filmska inačica Meandara, novog glazbenog albuma Putokaza. Poveznica je, naizgled, nepovezanih video uradaka. Tek naizgled, jer ih povezuje duboka unutarnja struktura koja tematizira Smrt, ne govoreći o njoj. Tako, tankoćutna lirika drži osnovu ovog filmskog istraživanja života kroz prolaznost i smrt, kojem se Putokazi u svom eksperimentalnom glazbenom filmu okreću. Kao igrani film u formatu omnibusa ovaj originalni 40 minutni film, skup je različitih čitanja na opisanu temu, avangardne mlade autorice i redateljice Gee Rajić, koja se nije libila slijediti Putokaze i na ovom putovanju. Glazbeni video omniBus Meandri snimljen je na brojnim lokacijama Kvarnera, na Rječini, u Rijeci i Istri.

Uzvanici i suradnici prepustili su se tako, u subotu 20.2.’21., zvuku i slikama koje su ih odvele u jedan drugi svijet. Doista, uz istančan artizam, mlada redateljica Gea Rajić i Putokazi, u sinergiji s glazbom s albuma Meandri, instinktivno pružajući novu vrijednost, stvorili su još jedno iznimno umjetničko ostvarenje.

Putokazi će omnibus Meandri predstaviti i ekskluzivnom javnom promocijom na nekoliko mnogoljudnih lokacija u pomno odabranim kvartovima Rijeke, od 20. do 27. ožujka 2021.

[izvor informacije Putokazi]

Facebook