‘Slon nestaje’ zbirka je vrtoglavih pripovjedaka u kojima Haruki Murakami kroza sivu svagdašnjicu genijalno otkriva putove u nadnaravno i fantastično. Kad čovjeku nestane omiljeni slon, cijeli mu život počinje gubiti ravnotežu.

Bračni par u ponoć hvata takva glad da će na prepad opljačkati McDonald’s. Jedna žena ustanovi da ima neobična obožavatelja: maleno zeleno čudovište koje joj ruje po vrtu. Druga pak pati od nesanice i budi se u sumračnu svijetu polusvijesti u kojem kao da je sve moguće – čak i smrt.

U svakoj od ovih priča Murakami nas nemilice gura preko prividnih granica normalnoga.

Haruki Murakami rođen je u Kyotu 1949., a danas živi u blizini Tokija. Autor je niza romana među kojima se ističu veliki japanski bestseler ‘Norveška šuma’, svjetska uspješnica ‘Kafka na žalu’ te opsežni ‘Ljetopis Ptice Navijalice’. Murakami je autor publicističke knjige ‘Podzemlje: napad plinom u Tokiju i japanska psiha’, a pripovijetke su mu objedinjene u zbirkama ‘Slon nestaje’, nakon potresa’ i ‘Slijepa vrba, usnula žena’. Novija su mu djela memoarska proza ‘O čemu govorim kada govorim o trčanju’, trilogija ‘1Q84’ te roman ‘Bezbojni Tsukaru Tazaki i njegove godine hodočašća’. Dobitnik je mnogih književnih priznanna, uključujući Jeruzalemsku nagradu i nagradu Franz Kafka. Djela su mu prevedena na četerdeset jezika.

Informacije o knjizi:

Haruki Murakami
Slon nestaje

Originalni naslov: The Elephant Vanishes – Zou no Shoumetsu
Godina originalnog izdanja: 1993.
Godina hrvatskog izdanja: 11/2019.
S japanskog preveo Vojo Šindolić
ISBN 978-953-286-235-5
230 x 150 x 37 mm
Broj stranica: 352 str.
Meki uvez
Cijena: 139 kn

[izvor informacije Vuković & Runjić]