Moćna, fantazmagorična priča o dvadesetom stoljeću i dvojici junaka – jednome koji traži nešto što je izgubio, i drugome koji nema što izgubiti – i o tajanstvenoj junakinji V. Potraga za V. odvest će nas na vrtoglavo vremensko putovanje kroz šezdeset godina lutanja po snolikim krajolicima Aleksandrije, Pariza, Malte, Firence, Afrike, New Yorka. Ali gdje je V., tko ili što je ona? Pustopašna, katkad tužna ali urnebesno smiješna, V. je kultni klasik.

Nema sumnje da je riječ o jednom od najboljih književnih djela dvadesetog stoljeća.
Atlantic Review

Pršti neobuzdanim humorom, vrca od jezične zaigranosti, isijava mračnu izmišljajnu snagu.
Philadelphia Inquirer

Briljantan, turbulentan debitantski roman.
George Plimpton, New York Times Book Review

Iscrpio maštu sluđenog čitatelja, zavrtio mu umom.
New York Herald Tribune

Skitnice po kanalizaciji love aligatore, muškarci po svijetu zalud jure za neuhvatljivom V., a književni stilovi, briljantni i bizarni, nižu se kao na traci.
Books and Bookmen

Ova knjiga slavodobitno plovi kroz ponor ljudskom oku stran. Malo je knjiga koje će nas proganjati u snu i na javi, a ovo je jedna od njih.
Time

Gospodin Pynchon piše s dojmljivim umijećem i suverenošću.
Times Literary Supplement

Thomas Pynchon (rođen 1937.) autor je romana V., Dražba predmeta 49, Gravity’s Rainbow, Vineland, Mason & Dixon, Against the Day, Skrivena mana i Bleeding Edge, te zbirke priča Slow Learner. Za Gravity’s Rainbow 1974. primio je National Book Award. Prema romanu Skrivena mana (Inherent Vice) redatelj Paul Thomas Anderson napisao je scenarij za istoimeni film.

Maja Tančik (rođena 1974.) autorica je prijevoda djela Skrivena mana, Sjena vjetra, Norveška šuma, Ubik, Teta Julia i piskaralo, Izgubljen u lunaparku, Knjiga milosrđa, Drvlje oholosti, Teško je naći dobra čovjeka, te još nekih. Za prijevod romana Bijes Salmana Rushdieja primila je nagradu DHKP. Prevodi i filmove, te strip Princ Valiant.

Informacije o knjizi:

Thomas Pynchon
V.

S engleskoga prevela Maja Tančik
ISBN 978-953-286-240-9
230 x 150 x 37 mm
496 str.
Meki uvez
Cijena: 149 kn

[izvor informacije Vuković & Runjić]