Kad mu jave da je u zamrzivaču oskvrnitelja grobova iz Osla pronađena lubanja njegove pokojne supruge Summe, policijski je inspektor Joona Linna potresen, ali smatra da je posrijedi slučajnost. No nakon što se pročuje za niz iznimno okrutnih ubojstava po Europi, Jooni sine jeziva pomisao: Jurek Walter nije mrtav. Uvjerena da je ubila Jureka, Joonina kolegica Saga Bauer isprva ne prihvaća mogućnost da je ovaj silno perfidni serijski ubojica preživio njezine metke i utapanje. Dok Joona pokreće krizni plan spašavanja svoje kćeri, na udaru nesmiljenog zlikovca nađu se Sagini najbliži – otac i njezina polusestra Pellerina, djevojčica s Downovim sindromom.

‘Lazar’, sedmi u nizu romana o Jooni Linni, triler je napet kao i njegovi prethodnici. Švedski bračni par Ahndoril, poznatiji pod pseudonimom Lars Kepler, i u novom je nastavku podjednako brutalan i bridak, ali i s puno suosjećanja za one koji su odabrali stranu dobra. Nezaobilazno štivo za sve ljubitelje pravih trilera!

“Silno napeto od prve do zadnje stranice.”
– La Reppublica, Italija

“Sedmi nastavak o policijskom inspektoru Jooni Linni nevjerojatno je napet, snažan i strahovito vješto komponiran. Kakav triler, kakav zaplet! Imam sreće što još dišem! ‘Lazar’ je napisan s gotovo filmskom preciznošću zahvaljujući kojoj se scene pretapaju jedna u drugu stvarajući savršenu cjelinu.”
– Litteratursiden, Danska

“Samo za one dovoljno hrabre da izdrže neprekidnu napetost i otputuju u srce tame.”
– Ölandsposten, Švedska

“’Lazar’ je, baš kao i prethodni romani, pametno ispričan i silno filmičan. Scene su dočarane sa samo nekoliko rečenica, a prikazi likova kontinuirano se iznose na isti, efektni način. Ljubitelji Larsa Keplera neće biti razočarani.”
– Göteborgs-Posten, Švedska

“Ovaj autorski dvojac nedvojbeno piše romane koji su među najboljima u ovome žanru. Stvaraju poseban, mračan, fikcionalan svijet – a vješti su čak i u dočaravanju sporednih likova, glatko i sa stilom, čineći ih dokraja životnima.”
– Aftonbladet, Švedska

Informacije o knjizi:

Lars Kepler
Lazar

Naslov izvornika: Lazarus
Prijevod: Sandra Ljubas
Jezik izvornika: švedski
Broj stranica: 497
Datum izdanja: veljača 2020.
ISBN: 978-953358198-9
Vrsta uveza: meki
Visina: 225 mm
Težina: 625 g
Cijena: 149,00 kn

[izvor informacije Fraktura]