Pitate se što Vlasta Delimar priprema u Križevcima? Želite provesti Uskrs uz koncert Crnog Perja? Provjerite ovotjedni program

Culture Shock Festival
Festival kulture, umjetnosti i društvenih događanja
Od 8. ožujka do 14. travnja 2018.

TRIBINA: Pola stoljeća od zbivanja 1968.
U četvrtak 29. ožujka od 20 sati u Klubu kulture
Gost: prof.dr.sc. Hrvoje Klasić (Sveučilište u Zagrebu, Filozofski fakultet, Odsjek za povijest)
Uvodničar: Sandro Novosel
O godini koja je, pokazat će se kasnije, po mnogočemu (p)ostala značajna za cijelo 20. stoljeće, koja je i paradigmatična i simbolična, događajima koji su je obilježili i koji su utjecali na događaje mnogo godina nakon. Što je ostalo od nasljeđa te godine pola stoljeća kasnije, je li njezina simbolika i dalje živa, a energija njezinih zbivanja moguća i danas? Ili je ona već dugo passé?
Ulazak slobodan
ffzg.unizg.hr/pov

PERFORMANS: Pravo na orgazam iznad 60-e
U petak 30. ožujka 2018. od 21:30 sati u Klubu kulture
Gošća: Vlasta Delimar
Jedanaest godina nakon što je Vlasta Delimar svojom izložbom i performansom ‘Hrvatski proizvod’ izazvala u našem gradu pravi kulturni šok, ova doajenka hrvatskog performansa vraća se u Križevce s misijom rušenja novih tabua. Čitav svoj umjetnički život baveći se tijelom i položajem žene u patrijarhalnom društvu, Delimar je ovaj put odlučila dotaknuti bolnu točku starenja i seksualnosti u starijoj dobi. Osjetljiva na opći nepovoljni status starijih ljudi u društvu, performerica upozorava na ljudsku potrebu za intimnošću i seksualnošću i pita nas imaju li i oni stariji od 60 pravo na orgazam?
Ulazak slobodan
performer-delimar.hr

RADIONICA: Kriptografija i kriptovalute: Od Julija Cezara do bitcoina
U subotu 31. ožujka 2018. od 15 sati u Klubu kulture
Voditelj: Mislav Zorko
Pojam kriptografija (grč. kryptós za skriven/tajni), koji je u 19. stoljeću utemeljio Edgar Allan Poe, danas predstavlja glavnu zaštitu privatnih podataka u virtualnom svijetu, a spominje se još u doba Julija Cezara koji je prije više od 2000 godina koristio pomicanje slova abecede kako bi slao tajne poruke svojim saveznicima. Posljednjih nekoliko godina nastaje revolucionarna blockchain tehnologija koja sigurnosti i povjerenju daje sasvim novu dimenziju – ideju javne distribuirane baze podataka. Dodatnim napretkom ovih tehnologija otvaraju se vrata razvitku autonomnih vozila, pametnih gradova i takozvane machine to machine komunikacije.
Dođite poslušati odgovore na pitanja za koja niste ni znali da imate. Kako je njemačka ratna mornarica indirektno zaslužna za nastanak i razvoj kriptografije? Što se dogodi kada pritisnete log in tipku? Što su kriptovalute i kako će komunicirati autonomna vozila u budućnosti? Vidimo se na radionici!
Ulazak slobodan
udruga-point.hr

KVIZ: Pub inKVIZicija vol. 13
U subotu 31. ožujka 2018. u 20 sati u Klubu kulture
Autori i voditelji: Sandro Novosel, Sergej Novosel Vučković
Velika subota termin je 13. zasjedanja Pub inKVIZicije na 14. Culture shocku. Dvojac S&S pokreće novi ‘kvizarski rat’, pa poziva 15 timova na izlaganje umnim mukama koje će iskovati nove križevačke trijumfatore svih kviznalaca. Trinaeste kvizne svečanosti bit će sretne za sve koji dođu i upuste se u igranje, ali slava festivalskoga pobjednika rezervirana je samo za najpametniju četvorku!
Ulazak slobodan
udruga-point.hr

KONCERT: Crno Perje
U nedjelju 1. travnja 2018. od 21 sat u Klubu kulture
Nakon prošlogodišnjeg trijumfalnog comebacka, Crno perje ponovno priprema uskrsni koncert na Culture shock festivalu. Premda drugi po redu koncert možda još ne možemo nazvati tradicijom, postoji potencijal da to postane, pa nemojte ni ovaj put propustiti priliku da sudjelujete u njezinu nastajanju!
Ulazak 30/40 kn
Pretprodaja: Art Rock Caffe / Entrio.hr
facebook.com/CrnoPerjeOfficial

U NAJAVI!
KONCERT: Zdenka Kovačiček & Greenhouse Blues Band
U subotu 7. travnja 2018. od 21 sat u Klubu kulture
Legendarna hrvatska pjevačica, prva dama hrvatske jazz scene, zahvaljujući velikom broju ostvarenih nastupa na stranim pozornicama i jazz festivalima širom Europe, stekla je i zapažen međunarodni ugled. S Greenhouse blues bandom, jednim od najzaposlenijih i najzanimljivijih klupskih bendova u Hrvatskoj, nastupa od 2016. godine. Uz pomoć ‘greenhousovaca’, Zdenka će u subotu zagrijati i rasplesati Klub kulture kombinacijom swing, jazz i funky repertoara.
Ulazak 70/80 kn
Pretprodaja: Art Rock Caffe / Entrio.hr
to-be-zdenka.hr

[izvor informacije Culture Shock Festival]