Ulaznice za novo Spielbergovo remek-djelo su u pretprodaji! Avantura zvana IGRAČ BROJ 1 vas čeka!

Nova avantura legendarnog redatelja i višestrukog Oscarovca Stevena Spielberga, temeljen na istoimenom bestseleru Ernesta Clinea, dolazi u naša kina ovog ožujka. Po reakcijama kritike i publike možemo zaključiti da se radi o novom Spielbergovom remek-djelu: U prilog idu i kultni likovi iz ’80-ih i ’90-ih koji se pojavljuju u virtualnoj utopiji OASIS: ‘Željezni div’ (1999), ‘TRON’ (1982), ‘Akira’ (1988), ‘Gospodar prstenova: Prstenova družina’ (2001), ‘Povratak u budućnost’ (1985), ‘Strava u Ulici brijestova’ (1984), ‘Tomb Raider’ (1996) i ‘Duke Nukem’ (1991).

Igrač broj 1 ; Ustupio Blitz Film & Video

Radnja filma smještena je u 2045. godini, svijet je na rubu kaosa i samouništenja, no ljudi su našli spas u OASIS-u, ekspanzivnom svemiru virtualne realnosti kojeg je stvorio genijalni i ekscentrični James Halliday (Mark Rylance). Kad Halliday umre, on ostavlja svoje nemjerljivo bogatstvo osobi koja prva nađe virtualno Uskršnje jaje koje je skriveno negdje unutar OASIS-a, izazivajući cijeli svijet da se uključi u potragu. Tinejdžer Wade (Tye Sheridan) koji svoje dane provodi igrajući OASIS, ima želju pobjeći iz sumornog svijeta u globalnu mrežu virtualne utopije gdje korisnici vode idilične alternativne živote. Koristeći svog avatara, Wade će se u utrci za blagom morati suprotstaviti moćnim protivnicima koji ga neće prestati napadati i u stvarnom svijetu.

Spielberg je producirao i režirao film prema scenariju Zaka Penne i Ernesta Clinea. Film Igrač broj 1 okupio je odličnu glumačku ekipu uključujući: Tye Sheridan (X-Men: Apokalipsa, Mud), Olivia Cooke (Me and Earl and the Dying Girl, Motel Bates), Ben Mendelsohn (Rogue One: Priča iz Ratova Zvijezda, Vitez tame: Povratak) i T.J. Miller (Deadpool, Silicijska dolina), sa Simonom Peggom (Zvjezdane staze: S one strane, Nemoguća misija 5) i dobitnikom nagrade Oscar Markom Rylanceom (Most špijuna, Dunkirk).

Akcijska avantura ‘Igrač broj 1’, u distribuciji Blitza, stiže u naša kina pretpremijerno 28.3., a ulaznice za ovaj spektakl već su od danas u prodaji!

Igrač broj 1 – IMDb

[izvor informacije Blitz Film & Video]